Så här återställer du en diamant

 

Så här återställer du en diamant

1.

Montera din juvelerare på en stabil yta. Snygg noggrant din snedställning i skruven med prongarna bedömbart över ytan av skruven.

2.

Sätt diamanten på plats inuti spetsarna. Använd ditt förstoringsglas för att se till att diamanten är inställd med rätt sida upp och nivå i inställning.

3.

Använd din juvelerarens krymptangent noggrant genom att klämma två motsatta uppsättningar spetsar så att de passar snyggt runt diamanten. Använd sedan tången för att försiktigt böja och krympa de andra två spetsarna noggrant mot diamanten.

4.

Kontrollera att spetsarna är tillräckligt långa för att de är över bältet bredaste delen) av diamanten.

Tips och varningar

  • Se till att prongarna är snyggt anpassade till diamanten, men krympa inte så hårt att du smittar eller spricker din sten.
  • Diamanter under 2 karat anses allmänt för små för att lätt kunna ställas in i en pronginställning - åtminstone av en amatör.
  • Det kan finnas många anledningar till att återställa en diamant. Det kan vara så att den ursprungliga inställningen är trasig. Eller det kan vara så att den ursprungliga inställningen inte längre är lämplig. Oavsett orsaken kan det komma en tid när du vill återställa en diamant. Lyckligtvis kan du, om du kan återställa diamanten till en prong-inställning, vara enkel att ens även en amatör kan göra det, förutsatt att han eller hon har några få enkla juvelerares verktyg. Det rekommenderas inte att du försöker att återställa någon diamant under 2 karat