Syftet med Hair Texturizer

 

Egenskaper

En hårtexturiserare är en mild kemisk formel som hjälper till att lossa krönsmönstret hos det enskilda håret. Ett lösare krulmönster motsvarar mer hanterbart hår.

Missuppfattningar

Även om en texturizer är ibland förknippade med en relaxer, är de faktiskt olika. En relaxer lösgör hårets curl-mönster för att uppnå ett rakt mönster, medan en texturiserare lösgör krullmönstret till ett mer hanterbart kretsläge.

Typer

Där är två typer av texturiserare: lut och no-lye. Lye texturizer använder natriumhydroxid, vilket ger ett snabbare resultat, och non-lye texturizer använder guanidinhydroxid, en mildare formel.

Överväganden

Om du är oerfaren med att använda kemikalier i ditt hår, kontakta en kosmetolog som kan Applicera texturiseraren. På så sätt riskerar du inte att förlora hår eller få några brott från de starka kemikalierna.

Förebyggande / Lösning

För att förhindra att håret rätas, avstå från att kamma håret medan kemikalierna är i det. Vidare bör texturiseraren lämnas på håret under mycket kort tid - cirka fem till femton minuter.

Varning

Eftersom textureringsprocessen bryter ner protein och fukt i håret (gör håret svagare än före) måste håret vara tillräckligt näring efter processen med periodiska fukt- och proteinbehandlingar. Ibland kan vackra, snäva lockiga hårsträngar vara mycket orubbliga och oövervakliga. För att lindra den här stressen kan du välja att placera ett hårtexturerare på håret.