Berömda Los Angeles Vintage Designers

  Modebranschen är främst rotad i nav som Milano, Paris och London. I USA är New York City modehuvudstad, och till och med en stor, chic stad som Los Angeles har inte kunnat göra så mycket av ett namn för sig själv i modevärlden som New York. Trots detta grundade några nyckeldesigners sina företag i Los Angeles, och nu är deras design efterfrågade på vintageaffärer runt om i världen.

Don Loper

Don Loper var amerikansk skådespelare och manusförfattare på 1950-talet Hollywood innan han blev en kostym och kläddesigner. Han utformade många av de tweed kjolpaket och jackor som Lucille Ball berättade om 'I Love Lucy' och han var en favoriserad designer av Marilyn Monroe. Hans timglasformade cocktailklänningar har blivit ikoniska i den tiden, liksom hans slipsar. Nu är en vintagebutik, Loper, synonymt med '50s klassiska kläder rakt ut ur Los Angeles.

Richard Blackwell

En barn skådespelare, Richard Blackwell avslutade verksamheten 1958. Han blev modedesigner och skapade House of Blackwell. Han har blivit krediterad med att skapa några av de första 'designer' jeansna, liksom en av de första samlingarna för plusstora kvinnor. Hans karriär nådde sin höjd på 60-talet när han klädde på kvinnor som Nancy Reagan. Blackwells minne drivs av hans skapande av den 'värsta klädda förteckningen', en tradition som tidningar fortsätter till denna dag. Blackwells klänningar och jeans är grundstäder i vintageaffärer.

Marjorie Montgomery

Ett annat barn skådespelare fortsatte Marjorie Montgomery att bli modedesigner och filmkundare. I slutet av 1940-talet och genom 1950-talet blev hon synonym med ginghamskjortor, casual eleganta mönster och mantelklänningar. Många bilder av kvinnor i 50-talsklädda klänningar med skjortaklädnader över dem bygger på Montgomerys mönster. Montgomery var en pionjär i preppy casual wear, och hennes Los Angeles-baserade mönster är populära över hela landet.

Max Azria

Designern bakom BCBG Max Azria, fortfarande ett mycket populärt märkesvarumärke, föddes i Frankrike men flyttade till Los Angeles och startade verksamheten där 1989. När han flyttade öppnade Max Azria en butikskedja som blev blåkopi för många moderna kvinnors detaljhandelskedjor. Även om kändisar fortfarande bär Azrias nya mönster, är hans äldre mönster finns i vintageaffärer.