Fördelar med ett ångrum vs. en bastu

 

Temperaturer

Eftersom bastur använder torr värme kan de nå temperaturer som är mycket högre än de temperaturer som används vid fuktig uppvärmning av ångrum. Bastu temperaturer varierar från 176 F till 212 F. Ångrummen kan inte nå så höga grader, eftersom potentialen för skållning kan uppstå. Ångrummen är ungefär 104 F.

Fördelar med båda

Både ångbad och torra värmebastu är fördelaktiga för att öppna och rengöra hudens porer, föryngra huden, avslappnande muskler och lindra muskelspänning. Dessutom förbättrar de blodflödet i alla delar av kroppen, avgifter kroppen och hjälper dig att känna dig avslappnad överallt.

Fördelarna med ångbastu

Ångrummet är fördelaktigt för personer med andningssvårigheter, som astma eller bronkit. Inandningen av ånga är effektiv för att lindra symtomen på dessa tillstånd. Men eftersom fuktiga områden är odlingsplatser för bakterier och bakterier, måste ett ångbad rengöras ordentligt.

Fördelarna med torr värmebastu

Eftersom temperaturen är högre i en torr värmebastun, svett indunstas från ytan av huden, och mer svett kan lättare passera ur kroppen, renar porerna noggrannare. I ett ångrum sitter satsen på huden och kan förhindra porerna från unclogging p roperly. Den extrema värmen i torra värmebastun är också fördelaktig för att döda bakterier, bränna mer kalorier och förbättra hudförhållandena.

Välja mellan bastun och ångrum

Fuktig värme och torr värme påverkar varje användare individuellt. Ge båda försök att bestämma vilken av de två som fungerar bättre för dina individuella behov. Kom ihåg att fuktiga ångbastu är rekommenderade för personer med andningssvårigheter. Om du har andningsförmåga, var försiktig vid närvaro i en torrbastu. Skillnaderna mellan ett ångrum och en bastu är de typer av värme som de tillhandahåller. Värmen i ett ångrum är fuktig värme. En bastu använder sig av infraröda metoder för att värma andra föremål, till exempel kol, för att producera torr värme. Hur som helst är syftet med båda att inducera svettning för att tömma kroppen och porerna av toxiner.