Hemlagad Hårvård Remedies

 

Varm oljebehandling

Med hjälp av uppvärmda stylingsverktyg kan håret vara torrt och sprött. Användningen av olivolja på håret ökar styrkan och flexibiliteten. Plats u0026 # xBC; kopp olivolja i en mixer med u0026 # xBC; kopp mycket varmt vatten. Blanda högt tills oljan har brutit upp i små droppar. Massage detta i hårbotten och håret. Bär en duschlock eller plastpåse över håret och linda med en handduk. Lämna på i 20 minuter. Shampoo som vanligt. Använd denna behandling en gång i veckan.

Deep Conditioning

Djup konditionering håller håret friskt och återställer förlorad fukt. För normalt hår blanda u0026 # xBD; koppmajonnäs med en halv avokado som har blivit mosad. Skölj håret med varmt vatten och massage sedan i hårbotten och håret. Skydda med en plastpåse eller duschlock. Låt den här blandningen ligga på håret i 15 till 20 minuter. Skölj inte ut, bara schampo som vanligt. För extra torrt hår tillsätt 1 msk kokosnötolja till blandningen. För oljigt hår, tillsätt 1 till 2 tsk citronsaft.

Shampoo Behandling

Mix u0026 # xBD; koppvatten, u0026 # xBD; kopp flytande tvål, och u0026 # xBD; tsk vegetabilisk olja för att göra en grundläggande schampo. Använd Castile flytande tvål eller mild schampo som baby schampo. Om du har fet hår, släpp sedan ut oljan. Häll i en pressflaska eller plastflaska. För normalt hår, blanda 1 msk basschampo med ett rå ägg. Shampoo i och skölj med kallt vatten. För oljigt hår, blanda 2 msk citronsaft med en sats basschampo. För torrt hår blanda 1 msk honung och 1 msk basschampo. Shampoo hår och skölj med varmt vatten.

Mjölkbehandling

Mjölk är torr fläckig hårbotten. För oljigt hår, blanda 2 msk varje citronsaft, vatten och olivolja. Massage i hårbotten och låt på i 20 minuter före shampooing. För torrt hår blanda 2 msk jojobaolja och u0026 # xBC; tsk tea tree oil. Kombinera och massage i rent, vått hår. Lämna på håret i 10 minuter före shampooing. Hårvård är viktigt. Skinn och glans av håret är en indikator på god hälsa. Att leka i solen, använda uppvärmda stylingprodukter, simma i en offentlig pool och andra aktiviteter kan skada håret. Istället för att investera i dyra köpta lösningar, kolla pantryhyllorna för hemlagade lösningar. Nödvändiga artiklar kan köpas i vilken apotek som helst och de flesta livsmedelsbutiker.