Hur får jag vita guldsmycken att återvända till sin ursprungliga färg efter guling under åren?

 

1.

Välj en mycket mjuk borste som ska användas för rengöring. En borste som är för slipande kommer ytterligare att skada vitt guld.

2. Blanda några droppar diskmedel och vatten. Kör tvättmedelsblandningen över smyckena och skölj sedan borsten försiktigt över de gulnade områdena.

3.

Skölj av smycken och borstar.

4.

Smörj smyckena i en liten mängd gnidningsalkohol. Borsta försiktigt alkoholen i de gulnade områdena. Använd inte gnidningsalkohol på pärlemycken.

5.

Torka och buffra det vita guldet med en mjuk duk.

Tips och varningar < / h4>

  • Om gulning är svår, ta vitguldsmycken till en juvelerare som ska omhävas med rodium. Många smycken erbjuder denna tjänst gratis eller till en liten avgift.
  • Rengör dina vita guldsmycken regelbundet för att undvika ytterligare gulfärgning.
  • Polera inte vitguld med tandborste, vilket görs med guld smycken. En tandborste sårbarhet kommer att påverka rhodiumbeläggningen.
  • Professionell polering tar bort en del av metallen från dina smycken. Det rekommenderas att vitguld endast poleras en gång.
  • Av alla ädelmetaller som används i smycken är vitt guld det mest mottagliga för gulning. Vita guld smycken är belagda med elementet rodium, en silver metall som används för att ge smycken sitt vita utseende. När guldguld smycken börjar gula med ålder och slitage, är detta faktiskt rodonet slitna. Vitgulds glans kan återställas med några hushållsprodukter.