Hur fungerar endoventransplantation av åderbråck?

 

Vad är åderbråck?

Åderbråck är en form av venen där blodet permanent har samlat sig. Detta beror på flera orsaker. De förekommer oftast i benen men kan förekomma i andra delar av kroppen. I huvudsak måste blodet som passerar genom venerna från extremiteterna tillbaka mot hjärtat fungera mot tyngdkraften. Dessa vener innehåller envägsventiler som hjälper till i denna process. Ventilerna kan emellertid försämras med tiden, vilket innebär att blodet stannar där det är i venerna, vilket får dem att svälla. De är icke-fungerande vener fyllda med unmoving blod. De är vanligtvis inte ett hot mot ens hälsa, men de kan vara smärtsamma och mycket fula. Därför väljer vissa människor att genomgå kirurgi för att rätta till dem. Det finns dussintals former av kirurgiska korrigeringar.

Hur gör Endovenous Ablation av åderbråck Arbete?

En ultraljudsskärm som den typ som används för att titta på fostret i livmodern används för att visualisera den fulla utsträckningen av åderbråckarna. Topisk bedövning appliceras på området som ska ablateras för att numrera det Övre delen av venen är nickad öppen och en kateter införs för att hålla venen öppen. En liten laser på en tunn tråd sätts in genom katetern längs venens längd. Lasern genererar värme och bränner inuti venen när den är indragen. Detta föranleder venen att ärr, spänner venen och gör den krympande för att vara oskiljbar genom huden. Veneans ventil är fortfarande icke-funktionell; venen kommer dock inte att svälla längre. Dessutom kommer eventuell smärta i samband med den svullnaden att upphöra också.

Vilka är fördelarna med och riskerna med denna procedur?

Fördelarna med endogen ablation över andra former av åderbråckskorrigering är många. Ingångspunkten är liten och orsakar vanligtvis ingen ärrbildning. Förfarandet är mindre smärtsamt och traumatiskt i kroppen, vilket innebär att återhämtningstiden kan mätas i timmar. Chanserna för subdermal blåmärken och bristande kapillärer är också försumbar. Även om det finns viss smärta och ömhet, liksom en liten blåmärken runt kateterns ingång, är detta överlag det minst farliga med behandling av åderbråck. Det borde sägas att, oavsett proceduren, när huden bryts är det risk för infektion. För det ändamålet är endogen ablation inte annorlunda.