Hur man använder massagestenar

 

1.

Värm crockkruven på en låg temperatur (mellan 120 och 150 grader), fylld med ett sortiment av massagesten, en halvtimme före användning. Använd den slitsade skeden eller tangen för att dra ut de stenar som behövs. Testa temperaturen på varje sten på underarmen och justera temperaturen på crock potten i enlighet med detta. Om en massagesten är för varm, dopp den i skålen med kallt vatten. Placera eventuellt några stenar i skålen med kallt vatten för senare användning på ansiktet.

2.

Med en klient, dela upp mentalen i fem områden i följande ordning: baksidan av benen, ryggen, ansiktet, armarna när kroppen är vänd uppåt och benets framsida.

3.

Under fokus på baksidan av Benen lägger små stenar mellan tårna som vilar bekvämt men inte faller ut.

4.

Vila golfbollstorrunda runda stenar på palmerna.

p> 5. Placera medelstora (palmformade) platta stenar på olika delar av de utsatta kroppsdelarna som för närvarande inte masseras. Till exempel, på ett ben, placera den platta sidan av stenen på mitten av kalven, knäbaksidan, lår- och övre lår medan du masserar det andra benet. När du fokuserar på övre delen av ryggen, placera massage stenar på nedre rygg och sakrum. Arrangera stenarna så att de inte släpper av kroppen eller tränger sig mot varandra.

6.

Använd två medellånga stenar, var och en som bekvämt passar i en hand , för att massera kroppen. Använd tillräckligt med olja för att glida bergarterna --- med hjälp av handflatorna och fingrarna --- över kroppsytan smidigt. Stenarna ska vara förlängningar av armarna och inte bara oberoende verktyg. Använd långa slag, följ muskeln i muskeln. Massage med lätt tryck först och öka det som musklerna värmer upp. Användningen av massagestenarna tränger djupt och tungt tryck är ofta onödigt. Fråga klienten om trycknivån.

När du har masserat ett område, lägg stenar på området och ta bort stenarna från nästa kroppsdel ​​som ska masseras.

8.

Innan du hjälper patienten att rotera uppåt, ta bort alla massagestenar från kroppen.

9.

När man masserar en litet område, till exempel ansiktet, använd dina händer i stället för stenarna. Placera små, kylda (eller uppvärmda) stenar i ansiktet efteråt: en på pannan, en på varje kind och en på hakan.

10. alla stenar. Rengör och desinficera stenarna noggrant.

Tips och varningar

  • Armarna är för smala för att vila stenar på; istället massera dem med stenarna eller dina händer. Ta bort klienten med lakan och handdukar efter behov. Böj flexibel om patienten föredrar handslagmassage över användningen av stenar. Placeringen av stenar på kroppen kan fortfarande vara mycket terapeutisk. Sprid eventuellt en handduk som en värmebarriär över kroppsdelen innan du ställer upp stenar.
  • Undvik att placera stenar eller massera med stenar på benformiga strukturer, som ryggraden, skenet, knäet och kragen. bränn eller obehag klienten med stenar som är för heta.
  • Massagestenar är icke-porösa stenar, som basalt och vanligt flodberg, som behåller värme eller kyla. Den mjuka ytan är mildare på huden under massage och absorberar inte naturliga kroppsoljor. Användningen av heta stenar för hälsobehandlingar är ett gammalt koncept men blev populärt på 1990-talet som en spa-tjänst av massageterapeuten Mary Nelson, som hette det LaStone Therapy. Fördelarna med att använda massagestenar inkluderar smärtlindring, muskelavslappning, stressreducering och ökad cirkulation.