Hur man får vågigt surfhår

 

'Bed Head' Metod

1.

Shampoo och konditionera ditt hår på kvällen. Istället för att använda en hårtork, handduk torr för att hålla håret skadat. Friskt hår ger bättre vågor.

2.

Använd en stylingprodukt som passar din hårtyp. Om du har rakt eller något vågigt hår, applicera en volymiserande mousse eller serum. Arbeta en avkopplande produkt i lockigt hår för att göra krusarna löstare och minska frizz.

3.

Gå i sömn med ditt hår fortfarande fuktigt. På morgonen kommer ditt hår att ha det vågiga, rubbade utseendet.

4.

Kamma genom ditt hår lite med fingrarna. Krossa håret med lite volymiserande mousse för att hålla och definiera vågorna. Eller lägg till mer volym genom att smitta hårsektioner runt ett krusjärn med en stor fat.

Braiding Method

1.

Fransk fläta lite fuktigt hår. Sova på det eller låt det lufta torrt, och när du tar ut fläkten kommer ditt hår se naturligt vågigt.

2.

Försök sätta håret i vanliga flätor. Separera fuktigt hår i två eller tre sektioner och fläta dem. Lösa flätor ger dig subtila vågor, och snäva flätor gör vågorna mer definierade. Låt ditt hår torka helt innan du tar flätorna ut.

3.

Perfekt dina vågor efter att ha tagit flätorna ut, genom att torka håret med händerna och applicera en volumiserande produkt från rötter till ändarna.

Tips och varningar

  • Om du har tjockt hår kan det inte torka helt självt när du lägger det på en fransk fläta. Använd en hårtork på fläkten istället. Flätningsmetoden fungerar bäst på rakt eller något vågigt hår.
  • Torka inte eller kamma håret efter att du har använt dessa tekniker, eller vågorna kommer ut.
  • Strandinspirerat vågigt hår ser bra ut på nästan alla. Det är vardagligt, tousled och full av volym. Lyckligtvis behöver du inte havsspray för att göra håret vågigt. Allt du behöver är fuktigt hår och en volumiserande produkt eller flätningsförmåga. Om du vill att ditt hår ska se ut som det är stylat av en dag vid havet, försök en av dessa metoder.