Hur man försäkrar diamant smycken

 

1.

Utvärdera alla alternativ. Beroende på vilket land du bor i, har du förmodligen tre huvudpolitiska alternativ för din diamantförsäkring. Du kan välja ett 'kontantvärde' -policy som betalar diamantens eller smyckarnas kontantvärde i händelse av förlust, stöld eller oåterkallelig skada, en 'ersättning' -policy som ersätter din diamant med en lika stor kaliber eller en policy med överenskommelse, som helt enkelt säger att om du förlorar din diamant, betalar försäkringsbolaget dig en viss summa pengar som du och företaget är överens om tidigare. Var och en av dessa typer av politik har fördelar och nackdelar, och du måste diskutera dem med ett försäkringsagent och utvärdera dem mot din egen ekonomi innan du fattar ett beslut.

2.

Få ett värdebevis för din diamant. Detta måste komma från en oberoende bedömare. Se till att försäkringsbolaget accepterar att acceptera detta certifikat innan du köper policyn, eftersom om du väntar tills något dåligt inträffar kan företaget försöka hävda att du inte fick värdet av diamanten som godkänts innan den gick förlorad. Detta gör det möjligt för dem att betala mindre pengar i många fall.

3.

Kontrollera din husägares försäkring. Om du inte bär din diamant utanför ditt hem, då kan omfattas av din husägares försäkring. Om du emellertid lämnar huset med smycken och det då blir stulen eller du inte kan bevisa att diamanten förlorades eller stulits medan den var i huset, kommer din husägares försäkring inte att täcka ersättningskostnaderna.

4.

Läs fina tryck. Många policyer kräver att du har inställt dina smycken regelbundet, att du tar din diamant för regelbundna inspektioner eller att du bara bär dina diamanter i vissa områden . Se till att dina avsikter för dina diamant smycken är förenliga med din försäkring.

Tips och varningar

  • Många smyckenbutiker garanterar sina inställningar, men det här betyder inte nödvändigtvis att de kommer att ersätta din diamant om diamanten själv är förlorad. Lita inte på denna typ av garanti för att skydda dina smycken.
  • Om du vill köpa en policy som inte tillhandahålls av affären var du köpte diamanten, använd sedan en oberoende agent som inte dra nytta av att sälja en typ av politik än en annan. Det här hjälper dig att se till att du får den policy som passar dig snarare än en som passar din agent.
  • Att ha värdefulla smycken är ett stort ansvar, och om du vill kunna bära och njuta av dina dyra stycken, bör du vara säker på att försäkra dig mot förlust, slitage, stöld och andra typer av skador som kan uppstå när du regelbundet uppvisar juveler. Försäkrad diamant smycken måste göras noga omedelbart vid inköp för att skydda din nya bauble från någon oväntad olycka. Se till att du arbetar med en juvelerare eller annan försäkringsgivare för att säkerställa att du är skyddad mot alla typer av incidenter som kan leda till förlust eller skada på din diamant. Läs vidare för att lära dig mer om hur man försäkrar diamant smycken.