Hur man identifierar en falsk opal

 

1.

Kontrollera ursprungslandet. De flesta verkliga opalerna bryts i Australien, vilket är världens opala huvudstad. Ryssland och Hongkong gör mycket högkvalitativa falska opaler att vissa skrupelfria smycken försöker passera som den verkliga saken, men om din opal inte kommer från Australien så borde du allvarligt misstänka dess validitet.

2. < / p>

Kontrollera symmetri. Om opalen är en natursten, så kan det inte vara helt symmetrisk även med skärning och polering. Om opalen är en perfekt cirkel eller oval, bör du ha en licensierad juvelerare inspektera den innan du köper.

3.

Kontrollera opal i starkt, vitt ljus. Använd inte ett fluorescerande ljus, eftersom detta kan få opal att ha fler fasetter än vad den faktiskt gör och kan ge intryck av ytterligare färger. Om opalen verkar ha flera lager färg, så är det en bra indikation på att det är en riktig sten. Men om en opal bara verkar ha färgar omedelbart under ytan, kan det vara en falsk.

4.

Kontrollera priset. En riktig opal, till och med en liten, kostar vanligen över 100 dollar. Om en opal i en smyckesinställning kostar bara $20 eller $40, ska du misstänka köpet.

5.

Arbeta med en oberoende juvelerare. När som helst du överväger att göra en stor smyckesinvestering, borde du arbeta med en juvelerare eller certifierad bedömare som inte är ansluten till säljteamet som du arbetar med också. Detta hjälper dig att göra ett objektivt beslut. Medan du kanske måste vidta försiktighetsåtgärder för att se till att alla är bekväma med närvaron av den extra inspektören, om leverantören inte har något att gömma, så tillåter de gärna en extern part att inspektera stenen.

Fake opaler kan vara ganska svåra att identifiera eftersom sorter och typer av verkliga opaler är så olika. Det finns dock några bra sätt att få en bra uppfattning om det verkliga värdet av en opal genom att göra lite forskning och göra några skickliga förfrågningar om juvelern som säljer pärlan. Medan du alltid bör konsultera en auktoriserad oberoende juvelerare innan du gör ett större smyckesköp av någon typ, om du inte har det här alternativet och vill köpa smycken ändå, faktorera dessa överväganden i dina förhandlingar innan du köper.