Hur man köper parfym

 

1.

Förbered dig på att leta efter en ny parfym genom att undvika att använda parfym på morgonen och ta med dig en ull. Att bära parfym kan kompensera en skickad när du letar efter en ny. Lukta en bit ull mellan lukta en parfym hjälper till att hålla varje doft separat. Du kanske vill ha en ulltröja eller halsduk, eller bara ta med dig en liten bit. Vissa high end-butiker kommer att ha bitar av ull att låna.

2.

Ange ett prisklass. Parfym varierar från $1 till ounce till $600 per ounce, så vet dina gränser och du kommer att undvika att slösa tid.

3.

Bli bekant med de olika familjerna av dofter, blommiga, fruktiga , exotisk eller grön. Blommiga dofter brukar ha en sändning av populära blommor och örter som jasmin och ros. Fruktfamiljen tenderar att ha en ljus söt cirkus doft. Parfym i den exotiska familjen har dofter av muskat, vanilj eller ingefära. Parfymfamiljen får sitt namn på grund av en mer energisk ren doft av ingredienser som bambu, gräs och tall.

4.

Känn din doftstyrka. Vissa parfymer kan vara stark och endast bör bäras vid vissa tillfällen. Medan annan parfym kan vara så lätt att bara den som bär den kan kunna lukta den. Parfymernas styrka bestämmer inte hur lång tid det kommer att vara. Om man köper parfym för någon annan Det är bäst att plocka upp dofter på den lättare sidan om det inte är en speciell parfym som de bad om.

5.

Problem med att bestämma mellan två dofter. Parfymer ändras något med varje person, på grund av varje persons individuella kroppskemi. Om du har problem med att bestämma mellan två dofter, spraya en annan parfym på varje handled, gå sedan runt i minst 15 minuter. Detta kommer att ge din kroppstid att reagera med doften för att avgöra vilken som passar dig bäst.

Tips och varningar

  • De typiska kvinnorna sägs äger minst fyra flaskor med parfym.
  • Att köpa rätt parfym kan vara svårt. Några parfymer luktar så bra i butiken, men när du får dem hem, bryr du dig inte om doften och det blir aldrig slitna. Lär dig hur du köper parfym ordentligt och undvik att slösa bort pengar.