Hur man ökar en diamants sken med ammoniak

 

1.

Skapa en halv och en halv blandning av ammoniak och vatten i skålen. Du behöver inte mycket flytande om inte dina smycken är mycket stora. Se till att det finns tillräckligt med rengöring för att helt dunkla diamanterna.

2.

Lämna smycken i ammoniak i 30 minuter. Se till att diamanterna är helt under vattnet. Om du vill kan du flytta dem runt ibland genom att skaka skakan försiktigt för att lossa smutsen.

3.

Sköt försiktigt smycken med mjuk tandborste, ögonbryn eller läppborste. Fokusera på områdena runt prongarna där smuts kan dölja och minska en diamants eld. 'Såg inte' eller skrubba i en linjär rörelse, utan använd en cirkelrörelse. Om du har känslig hud kan du behöva bära handskar för detta steg, eftersom du förmodligen kommer att få ammoniakblandningen på dina händer.

4.

Skölj smycken med varmt vatten. Du kan göra detta utan att riskera att förlora din diamanter genom att placera bitarna i tefiltret och sedan springa varmt vatten över dem.

5.

Smycken torka med en luddfri trasa. tyg är i allmänhet bättre än en pappershandduk eftersom pappershandduken kan strimla och häfta på inställningarna.

Tips och varningar

  • Rengör inte dina smycken med ammoniak i ett slutet område, eftersom ångorna kan göra dig sjuk. Använd ett rum ventilerat av en fläkt eller öppna ett fönster.
  • Om du rengör dina diamant smycken regelbundet regelbundet, så kommer du troligen att upptäcka att varmt tvålvatten är tillräckligt för att hålla dem skina. Om du låter dina diamant smycken gå utan rengöring i flera veckor eller månader, kanske du behöver något lite starkare för att få dem att glittra i full volym igen. Om du inte har en stark smyckenrengörare och rengöringssats kan du använda en blandning av vatten och ammoniak för att lysa upp dem. Ammoniaken kommer att rengöra sig i kakad på smuts så att tvål inte ens kan avlägsnas. Om dina juveler ser lite grova ut, läs vidare för att lära dig hur du kan öka en diamants sken med ammoniak.