Hur man rengör en björns hårborste

 

1.

Ta reda på om din hårborste är vildsvinets huvud. Om du är osäker, ta borsten till en frisör som kan bekräfta att borsten är gjord av vilds hår.

2.

Fyll en skål eller hink med varmt vatten. Släpp i lite mild schampo eller mild diskmedel. Förhållandet mellan tvål och vatten bör vara en matsked per gallon.

3.

Avlägsna eventuella avlägsna hår i borsten. Du kan använda dina fingrar eller en kam.

4.

Swoosh hårborsten i tvållösningen med ett par svepande rörelser.

5.

Ta bort borsten från tvålvattnet och skölj det under varmt vatten. Torka det med en handduk tills den extra fuktigheten är borttagen. Låt det lufttorka.

Tips och varningar

  • Du behöver inte tvätta din pensel varje gång med en tvålblandning. Du kan helt enkelt skölja borsta huvudet med vatten varannan gång.
  • Låt aldrig svampen suga på huvudet. Vattnet kan förstöra hårets anslutning till borsthuvudet.
  • Bårens hårborstar rekommenderas av många frisyrer på grund av bristen på skador som en björns hårborste kan orsaka. Den svarta karaktären hos ett vilds hår gör mjuka borstar som förhindrar skador och splittrade ändar på bräckligt och behandlat hår. Dessa penslar kan kosta 20 till 30 dollar mer än syntetiska borstar, men med omsorg kommer de att vara en livstid. Rengöring av dessa borstar är mycket enkla, men nödvändiga för att bibehålla sin effektivitet.