Hur man undviker fria hår

 

1.

Undvik schampon med sulfater. Sulfatbaserade schampon är för hårda för många hårtyper och orsakar torrhet och skada.

2.

Djupt hår varje vecka med oljebehandlingar. Oljor som jojoba och kokosnöt sårar effektivt håret. Moisturized hår är mindre benägna att frizz.

3.

Gnugga inte håret med handduken när du torkar den. Istället klistrar du vått hår med handduken för att absorbera överskott. Rubbing hår kan orsaka brott och splittrade ändar, en vanlig orsak till krusigt hår.

4.

Använd en diffusor när det blåser håret för att förhindra fläckar. En diffusor kommer att hålla håret slät .

5.

Trim slutar regelbundet för att bli av med slutna ändar. Håret blir friskare efter en trim och frizz från delade ändar kommer att minimeras. De kan skapa splittrade ändar.

6.

Applicera anti-frizz-produkter i mått. En liten del av en silikonbaserad produkt kommer att gå långt. Lägg till en skyddande beläggning.

Täck dina kuddar med silkfodral. Silkfodral ger en jämn yta så att ditt hår lätt kan glida över tyget utan frizz-friktion.

Känner du dig ibland som om du är avsedd för en livstid av dåliga hårdagar? Har fuktigt väder du nå en hatt för att täcka ditt krusiga hår? Frisigt hår är ofta ett symptom på torrt, skadat hår. Med rätt produkter och hårvård rutin kan du läka ditt skadade hår och förhindra ytterligare frizzskador. Följande steg kommer att göra dig bra på väg till bra hårdagar.