Naturliga vitaminer för tunna hår

 

Fettlösliga vitaminer

Fettlösliga vitaminer klassificeras som vitaminer som absorberas i tarmkanalen och är nödvändiga för friskt hår. De fettlösliga vitaminerna som är mest kända för friskt hår är A, D och E.

Vitamin A är ansvarig för sebumproduktion och reglerar fuktbalansen i hårbotten. Detta förhindrar torrt och sprött hår.

D-vitaminbrist är direkt kopplat till håravfall och skallighet.

Vitamin E läker skadad hud i hårbotten och hjälper håret att växa starkt.

Vattenlösliga vitaminer

Vattenlösliga Vitaminer är vitaminer som inte lagras i kroppen och måste konsumeras varje dag för att förhindra brist. Vitaminer som är klassificerade som vattenlösliga är B-vitaminer och vitamin C.

B-komplexa vitaminer är viktiga för att förhindra håravfall och läggs ofta i schampon och balsam för att främja hälsosamt hår.

Vitamin C upprätthåller hårhälsan eftersom det gör att kroppen kan absorbera mineraler som är viktiga för friskt hår.

Mineraler

Mineraler är mycket viktiga och vissa absorberas bara av kroppen i kombination med andra mineraler. Det betyder att det är mycket viktigt att få en bra balans av mineraler från ett multivitamintillskott. De viktigaste mineralerna för starkt och tjockt hår är kalcium, zink och järn.

Kalciumbrist knyts direkt till håravfall, men kalcium behöver magnesium absorberas ordentligt i kroppen. Människor som tror att de får tillräckligt med kalcium kan fortfarande vara bristfälliga om deras magnesiumintag är otillräckligt.

Zink är relaterat till en hälsosam hårbotten. Utan det korrekta intaget av zink blir hårbotten fläckig och torr och skapar tunt och sprött hår. Järn är ansvarig för hemoglobinproduktion och syrebildning av röda blodkroppar. Detta behövs för att upprätthålla hälsosamt hår och brister är mest förekommande hos pre-menopausala kvinnor. Vitaminer och mineraler är avgörande för starkt och friskt hår. Naturliga vitaminer för tunna hår kan vara effektivare än hårda behandlingar och produkter som ordineras av läkare eller köps på salonger. Se till att du får tillräcklig näring när du undersöker källan till ditt gallrande hår.