Om Folica Waxing

 

Historia

Vaxning är ett av de äldsta metoderna för hårborttagning. Forntida egyptiska kvinnor av hög rang praktiserat hårborttagning, kallad hallawa, som kan ha använt en kombination av vax och honung. Denna process var lång, tråkig och ofta smärtsam. Lyckligtvis har kosmetika tagit stora steg sedan den tiden. Nu kan du vaxa på olika sätt med en mängd olika metoder.

Funktion

Folica vaxning är utformad för att ta hand om din hud varje steg i vaxprocessen. Dessa produkter kompletteras med mjukgörare och fuktighetsgivare för att undvika onödig irritation medan du tvättar. Många Folica vaxprodukter använder också flera olika steg för att förbereda dig på vax, sedan för att vaxa och sedan lugna din hud efter vaxning.

Typer

Folica vaxprodukter finns i en mängd olika kit. Det finns flera enstegsprodukter som kombinerar lugnande ingredienser med ett gelvax så att du kan rulla på vaxet och sedan ta bort håret. Andra produkter har tre eller flera steg för att förbereda huden för vaxning, lugna den efteråt och förfina sedan utseendet på dina färdiga resultat. Folica vaxprodukter finns också i en rad olika platsspecifika lösningar för armhålor, ansiktshår, skönhetsområden och armar och ben.

Fördelar

Folica vaxning är särskilt bra för din hud eftersom du kan skräddarsy ditt produktsortiment till passa din hudtyp och det område av din kropp som du vill vaxa. Till exempel, medan du kanske gillar enstegsprodukterna på dina ben, kanske du vill ge ditt bikiniområde extra hänsyn till en stegvis process. Folica vaxning håller också huden mjukare längre än rakning och minskar sannolikheten för röda, ingrowna hår som ofta uppstår när håret skärs med en rakhyvel.

Överväganden

När du väljer en Folica vaxprodukt bör du först överväga din hudtyp Om du har särskilt känslig hud, bör du förmodligen använda en flertrinsprodukt som förhindrar irritation på vaxplatsen. Bestäm också före tid där du vill vaxa, eftersom du inte borde använda samma typer av vax på alla ställen. Till exempel kan ögonbrynsvax vara för hård för underarmsområden.

Varning

Om du använder en Folica vaxprodukt för första gången, var noga med att testa den på en liten del av huden innan du växer hela område. Detta kommer att bidra till att förebygga allvarliga utbrott eller allergiska reaktioner som kan uppstå med någon typ av kosmetika av denna typ.
Om du använder varmt vax, lämna aldrig vaxvärmaren inkopplad eller inom räckhåll för små barn.
Läs alla instruktioner noga innan du applicerar vax på någon del av kroppen. Om du föredrar att vaxa till rakning, är du förmodligen redan medveten om vikten av att ha ett omfattande vaxaggregat i dina skönhetsprodukter. Det är lika viktigt att ta hand om huden före och efter vaxning som det är under själva processen. Oavsett om du har vaxat i åratal eller bara börjat, kan Folica vaxpaket hjälpa din hud att se och känna sig bäst.