Om ansiktshårvax

 

Historia

På 1930-talet började kvinnor vaxa i sina kroppar för att ta bort hår. Hårborttagning har varit en del av mänsklighetens historia sedan stenåldern när Neanderthals man använde flint att raka med och förvandlade havsskal till pincett. Mellan 4 000 och 3 000 f.Kr. Skapade kvinnor sina egna härdande krämer från arsenik, snabbkalk och stärkelse. < h2> Överväganden I samhället är det tabu för kvinnor att ha ansiktshår. Ibland är håret på hakan, kinderna och läpparna ärftliga, särskilt om du har medelhavsbakgrund. Men innan du regelbundet tar bort ditt ansiktshår är det viktigt att du inte är orsakad av hormonell obalans. T.ex. kan klimakteriet orsaka ökad hårväxt i ansiktet.

Funktioner

Ansiktshårvax träspatlarna ser ut som popsicle-pinnar och är utformade så att du kan applicera vaxet i släta, tunna sektioner. Vaxet är vanligtvis av honung och innehåller hudnärande ingredienser som vitamin E. Remsorna ibland är det klart plast som du måste klippa för att passa eller mjuka (tyg) remsor som kan återanvändas. Några kit kräver inte remsor, eftersom vaxet torkar hårt och kan dras av, men dessa produkter kan vara röriga om du ' Första gången waxer.

Fördelar

När ditt ansiktshår har vaxat ordentligt ser du inte håret växer tillbaka i minst 6 veckor. Även om vaxning irriterar huden i viss utsträckning, kommer ditt ansikte inte att missbrukas upprepade gånger av en rakhyvel eller pincett. Eftersom vaxet rippar h luftfollikel från roten, du kommer att ha jämn hud längre, så smärtan kan vara värt det i slutändan. Att få ansiktshår vaxat på en salong kan vara dyrt och pinsamt, men du kan göra det hemma för en bråkdel av kostnaden.

Varning

Oavsett vilken typ av ansikts hårvaxprodukt du får kan processen vara smärtsam. Med tiden kommer din hud att bli mindre känslig, men det hjälper till att ta en smärtstillande före vaxning, eller du kan köpa domande kräm eller spray. Eftersom huden på ditt ansikte är mer känslig än dina ben, värm upp vaxet i mikrovågsugnen för hälften av den föreslagna tiden. Varmt vax kan enkelt brinna ditt ansikte. Att bli av med ljust ansiktshår är lätt när du använder ansikts hårvax. Oavsett om håret är grovt eller tunt, kommer vaxet att täcka håret och dra ut det med sin rot. Vaxning är effektivare än rakning, eftersom det tar längre tid för håret att växa tillbaka. Plockning fungerar också, men det är mer smärtsamt eftersom du måste dra ut varje hår.