Recept för Parfymer

 

Betydelse

Skapa en sensuell doft. Häll 1 kopp vodka i en flaska och tillsätt 3 droppar var och en av passionflower och neroli eteriska oljor. Tillsätt 2 droppar ylang ylang eterisk olja. Häll flaskan och skaka. Låt det branta i ungefär en vecka. Se till att du skakar den flera gånger om dagen. Förvara den på en sval plats bort från solen. Vad du inte använder som din personliga parfym, använd till doftpulver, schampo, massageolja eller till och med sätta in diffusorer. Använd inte metallredskap när du gör parfym och sterilisera alltid flaskorna. Håll basen för parfym i 8 månader till ett år.

Funktioner

Håll det enkelt. Skaffa tillräckligt med kronblad från nejlikor till att göra 3 koppar. Sätt en ostklaff i en skål. Gör tyget tillräckligt stort så att kanterna faller över sidan. Sätt in nejlikorbladet i Skålen. Häll 6 koppar vatten över toppen av kronbladet och låt blandningen sitta över natten. Lyft sidokanten av ostkanten för att bilda en påse och kläm ut det överflödiga vattnet i skålen. Simmera det här tills du har en matsked kvar. Förvara blandningen i kylskåpet och kom ihåg att hållbarheten är bara ungefär en månad. Om du vill ha en annan typ av blomma, använd dess kronblad istället, eller prova och lägg till en liten vanilj till doften.

Effekter

Vakna upp och ta på dig med denna parfym. Bland 2/3 kopp d istilled vatten med 5 tsk. av vodka. Tillsätt 3 droppar rosmarin eterisk olja, 4 droppar grapefrukt eterisk olja, 1 droppe frankincenseolja och 2 droppar spearmint eterisk olja. Skaka bra och låt det branta i en vecka i ett coolt, mörkt område. Skaka det flera gånger om dagen. Detta snabbare picker-övre parfymrecept tar dig på morgonen. Hållbarhetstid är mellan 9 månader och ett år.

Överväganden

Mellow ut med din personliga doft. Blanda 2 tsk. av mandelolja och samma mängd vodka i en flaska. Lägg till 2 droppar essentiell olja av grapefrukt, 7 droppar essentiell olja av cederträ, 1 droppe essentiella oljor av kamille, 4 droppar essentiella oljor av clary salvia och 4 droppar essentiella oljor av mandarin. Skaka flaskan något för att blanda oljorna när du lägger till varje droppe. Häll oljan och skaka den bra. Förvara detta på ett kallt område bort från ljuset i 2 veckor och skaka det flera gånger under hela dagen. Denna blandning varar ca 8 månader.

Fördelar

Känn så frisk som en bukett vårblommor. Blanda 2 msk. av jojobaolja för bäraroljan. Tillsätt 2 droppar essentiell olja bergamot, 2 droppar neroli eterisk olja, 10 droppar geranium eterisk olja, 8 droppar jasmin eterisk olja, 4 droppar vanilje essentiell olja, 2 droppar patchouli olja och 8 droppar ylang ylang olja. När du lägger till varje droppe, snurra behållaren för att blanda. Om du är gravid eller epileptisk, använd inte denna blandning, eftersom du inte ska använda bergamot. Förvara i mörka flaskor bort från ljus och värme. Din doft meddelar dig länge innan du kommer fram på scenen. I djurriket markerar doften ett territorium, varnar för fara och initierar reproduktion. Människor använder den för att locka kärlek också, men också som en symbol för makt, vältalighet och som ett personligt uttalande. Nu kan du skapa en egen exotisk doft med några recept för parfymer.