Så här färgar du koden en garderob

 

1.

Ordna kläderna i din garderob. Dela alla kläderna i din garderob i toppar och bottnar. Det är lättare att hålla kläderna på hängare innanför garderoben istället för att ta ut dem och dela dem. Plus det håller utrymmet runt dig ruttfritt medan du försöker att färgkoda din garderob.

2.

Tänk på akronyn du lärde dig för färgspektret i elementära skola: ROY G BIV u0026 # x2014; röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Detta är det enklaste sättet att färgkoda dina hängande kläder. Medan du fortsätter att hålla dina toppar och bottnar separerade, organisera varje sektion efter färg som börjar rött och slutar med violer eller purpur. Eftersom de flesta också har svartvita kläder, lägger du till svarta kläder i slutet av violorna och purpurna och vitarna bakom svarta.

3.

Kom ihåg att alla föremål som är mångfärgad, försök att placera den med den färg som föremålet visar mest.

4.

Ändra ordningen på kläderna i varje färgad sektion. Placera tanken och ärmlös tröja först och sedan kortärmade skjortor, sedan långärmad skjortor, tröja och klänningar.

5.

Upprepa steg 4 i varje sektion tills varje färgad del är klar.

Gör detsamma för botten, byta ordning där shorts är först, sedan korta kjolar, Capris och Bermuda shorts, långa kjolar och byxor. I princip är ordern från kortast till längsta.

7.

Separera kläderna i lådorna i samma färger som anges i steg 2: ROY G BIV.

8.

Lämna dina underkläder och strumpor skilda eftersom det kan vara lättare att komma till när de är alla tillsammans.

9.

Ge varje färg en separat lådan om du har utrymmet. Om du inte har tillräckligt med utrymme, kombinera de färger som ligger närmast i spektret.

Tips och varningar

  • Ändra färgkodningen system för att fungera för dina behov.
  • Det är mycket svårare att färgkodslådutrymme, så om du kan kan du hänga alla dina kläder för att få färgkodningssystemet att fungera maximalt.
  • Använd inte ett färgkodningssystem om det gör det svårare för dig. Det kan ta lite tid att få det organiserat men ska i slutändan göra sig redo och hitta saker lättare.
  • Färgkodning din garderob gör dig redo på morgonen eller kvällen så mycket lättare. Du kan enkelt hitta dina objekt och till och med inse när objekt saknas. Det kan ta lite tid, men färgkodning din garderob kommer att vara väl värt det på lång sikt.