Vad är marin kollagenprotein?

 

Nedbrytning av kollagenprotein

Medan kroppen gör sitt eget kollagen från maten vi äter, sker nedbrytningen av detta protein i högre grad från huden på grund av flera faktorer som åldrande, rökning, förorening etc. Som ett resultat kan du se åldrande tecken på ansiktet i form av synliga linjer som förekommer på pannan och längs kurvorna på kinderna.

Marine Collagen Protein

Vissa marina alger, tillsammans med torsk, är kända att innehålla kollagenprotein i dem. Kollagenämne som produceras från marina organismer är kollektivt känt som marina collagenprotein. Marinkollagenproteiner sägs vara rikliga i kollagen av typ III. Denna typ av kollagen är närvarande i våra kroppar under ungdomen och ger vår mjukhet och studsa. Med tiden går kollagen av typ III genom försämring och ger slutligen sätt till ett mycket hårdare typ I kollagen. Detta är grundprincipen bakom rynkbildning.

Polypeptidteknik

Produkten av marint collagen som kallas marin kollagen silantetrio kan inte administreras på huden som sådant. Detta beror på att hudens porer inte är tillräckligt stora för att låta en sådan stor molekyl passera genom sin yta. Som ett resultat används ett förfarande som kallas polypeptidteknik för att framgångsrikt driva den marina collagenprodukten in i huden, vilket i sin tur förbättrar hudens förmåga att producera typ III-kollagen.

Marine Collagen Protein for Skin Rejuvenation < / h2> Polypeptidprocessen uppmuntrar också förtjockningen av en annan typ av proteinfiber som är känd som elastin i ansiktsvävnaderna. Elastin, tillsammans med kollagen, minskar åldersnivån samtidigt som du ökar glansen och friskheten i huden. Kollagenprotein, som stimulerar kollagen av typ III, uppmuntrar till förnyelseprocessen av huden genom att minska muskelkontraktioner som är ansvariga för en mer eller mindre permanent hudtopografi sedd på åldrande hud.

Praktisk användning av marina kollagenprotein

Trots den betydande rollen i att 'vända klockan om några år' i ditt utseende är det fortfarande en relativt ny teknik att tillämpa marina collagen. Företagen förbättrar fortfarande tekniken för att se produktens praktiska effektivitet. Det är bäst att rekommenderas att vara fullt informerad innan du känner för att prova marin kollagenprotein för din kropps föryngring. Kollagen är typer av proteiner som kan hittas både inuti och utanför kroppen. Kollagener har den unika förmågan att absorbera spänning och krävs av celler i kroppen för att behålla sin yttre struktur. Kollagen utgör mer än 35 procent av kroppens totala proteininnehåll och finns i olika former baserat på lokalisering och funktion. Till exempel finns kollagen av typ VIII-kollagen i blodkärlbandet, medan vår hud innehåller mestadels typ I och III.