Afroamerikanska Hårvårdstips

 

Använd rätt produkter

Naturligt afroamerikanskt hår tenderar att vara torrt, så de produkter du använder på det ska vara fuktgivande. Detta inkluderar schampon och balsam. Välj produkter som är formulerade för torrt eller skadat hår, eftersom de oftast innehåller mjukgörare och fuktighetsgivare som naturligt hår verkligen behöver.

Ju närmare dina produkter ska vara naturliga, desto bättre för ditt hår. Naturliga oljor är att föredra för tunga fetter som innehåller petroleum eller mineralolja. Tunga, konstgjorda hårprodukter täcker håret istället för att faktiskt fuktas. De lockar också smuts, täppa porer och väger ner håret.

Använd ljusa, naturliga oljor på håret, koncentrera dig på ändarna, som är den äldsta delen av ditt hår och är mer benägna att torka.

De bästa verktygen är skonsamma

När Välj kammar, borstar och tillbehör till ditt hår, välj försiktiga verktyg som breda tandkamrater, naturliga björnborstar och hästsvanshållare som inte innehåller metall. Dessutom är satin- eller silkehattar bättre för att sova på natten än bomull. håret glider mot släta material som silke eller satin, men kan 'fånga' på bomull, vilket gör att den är benägen att bryta.
Tillbehör med metalldelar kan också fånga på håret och dra ut det. I stället köper du scrunchies som är elastiska eller täckta elastiska, men undvik gummiband. Huvudband är tillgängliga i ett brett sortiment av stilar och mönster. Om möjligt, bära elastiska huvudband i slät material istället för den hårda plastvarianten som innehåller 'tänder'.

Korrekt vård är Viktigt

Naturligt hår kan se starkt och grovt, men det är faktiskt ve ry bräcklig och ska alltid behandlas med TLC. Förutom att använda fuktgivande, naturliga produkter och rätt verktyg för grooming, bör du behandla ditt hår försiktigt vid kamning, rengöring och styling. Det kan innebära att du använder fingrarna som ett första steg för avskärmning och börjar kamma från hårets botten och arbeta dig mot hårbotten. På så sätt utarbetar du knutar och knäppningar från botten, vilket leder till mindre hårbrott. När du slutar brytningscykeln ser du äkta hårväxt, vilket är mycket möjligt för naturligt hår som är väl omhändertagen. För afroamerikanska män och kvinnor som föredrar att bära sitt hår naturligt, vet man hur man bryr sig om det gör stor skillnad i hur det ser ut. Genom att följa enkla vårdtips kan ditt naturliga hår vara lika hälsosamt och vackert som du vill att det ska vara, oavsett om du bär en Afro, lås, vändningar eller någon annan naturlig stil.