Estetiker Definition

 

Historia

Förhistoriska dokument indikerar att den tidiga mannen är engagerad i någon form av omsorg för huden för att lindra obehag som orsakas av extrem exponering. Tidiga egyptier registrerade inte bara försköna men engagerade sig i början av att experimentera med ingredienser för att förbättra huden. Nuvarande praxis som exfolierar och fuktar huden hittar sina rötter i Cleopatras berömda mjölkbad som går tillbaka till 51 f.Kr.
Kobido och Ayurvedas helande konster fanns för många århundraden sedan. Kobido innehåller massage, inklusive ansiktsmassage rörelse av akupressur och lymfatiska dränering medan ayurveda använder örter och aromatiska oljor för att skapa harmoni med miljön. Båda är exempel på antika modaliteter som ingår i hudbehandlingar idag.

Den levande apoteket

Kulturerna genom historien tittade på vad som var tillgängligt för att försköna och planterar och örter som var tillgängliga var den vanliga källan till ingredienser som användes i kosmetiska preparat. Omkring 200 e.Kr. blandade en grekisk läkare med namnet Galen en sammansättning av rosewater, olivolja och bivax för att göra den första historiskt dokumenterade kalla grädde.
Under medeltiden, som började på 1500-talet, användes frukter, grönsaker, vin och mjölk för förskönning.
Även du ringa den strama elisabetiska åldern i slutet av 1800-talet, var kvinnor kända för att använda packar gjorda av honung, frukt, grönsaker, mjölk och havregryn för att bevara skinnets hälsa och skönhet.

Elizabeth Arden

Canadian född Florence Nightengale Graham som senare blev känd som Elizabeth Arden hade en enorm inverkan på estetikhandeln. Arden hittade henne till USA i början av 1900-talet efter att ha släppt ut från vårdskolan i Kanada. Elizabeth blev fascinerad med begreppet produktformulering genom hennes anknytning till en kemist som experimenterade med en kräm för att behandla akne.
Arden slutade sitt jobb hos Squibb Pharmaceutical Company och började jobba på en skönhetssalong som behandlingsflicka som drog i hennes hemlaboratorium på kvällarna.
Hon samarbetade med Elizabeth Hubbard 1910 för att öppna en overdådig 'salong' 'erbjuder skönhetsbehandlingar till överklassen. Samarbetet med Hubbard misslyckades, men skönhetsverksamheten överlevde och Arden tog namnet 'Elizabeth' och lade till 'Arden', ett namn som appellerade till henne från en dikt och Elizabeth Arden föddes.
Elizabeth Arden Spas var den första i branschen som specialiserar sig på hudvård och Ardens briljans och medfödd förståelse för 'skönhetens psykologi' fortsätter att påverka estetikindustrin idag.

Vetenskapliga framsteg och industriförordning

Vetenskapliga framsteg rörde sig framåt i en fantastisk takt i början av 1900-talet. Hur och varför vissa ingredienser påverkat huden blev en legitim vetenskap.
Under början av 1900-talet blev USA mer medveten om att ta rollen att skydda konsumenterna. Enligt gällande lag Amerikanska livsmedels- och drogadministrationen är styrelsen som definierar produktriktlinjer för att säkerställa konsumenternas säkerhet.
Sanering och steriliseringsteknik blev en ökande oro efter Louis Pasteurs upptäckt av t han spelar rollbakterier för att orsaka infektion. Statligt styrda tillståndsstandarder är nu på plats för att säkerställa konsumentsäkerheten inom kosmetologinäringen, särskilt renlighet och sanitet.
Därefter har estetisk utbildning och licensiering separerats från kosmetologilicenser fastställts i alla stater. Utbudet av studier är ganska standard och omfattar affärer av estetik som försäljningsteknik, ledning och presenterar en professionell bild.
Industrins framsteg kräver att dagens estetiker har mer djupgående teknisk kunskap om hudens, bakteriologins, anatomiets och kemiens fysiologi.

Var hittar du en hudvårdspersonal

De flesta dagspass är många Hårsalonger erbjuder nu tjänster av en estetiker. Några estheticians bygger och hanterar sin egen verksamhet.

Dermatologi- och kosmetisk kirurgisk praxis använder ofta estetiker för att utföra avancerade medicinska tekniker, inklusive laser, avancerade kemiska peeling och pre- och postkirurgisk behandling .
Dagens estetiker går långt bortom en avkopplande ansiktsbehandling. Hon har produkter, tekniker och verktyg för att korrigera, reparera och regenerera huden. Enligt New World Encyclopedia är en definition av ordet 'esthetic' en studie av skönhet. Estetiker är utövare av den kosmetologiska gren som specialiserar sig på hudvård. Vård av kroppens största organ har utvecklats från förhistoriska dagar för att bli en högteknologisk vetenskap administrerad av en licensierad estetiker.

En estetiker behöver en bred kunskapsbas för att behandla olika hudtyper. Hon måste också förstå produktanvändning, utbudet av utrustning som finns i behandlingsrummet som galvanisk och mikrodermabrasion, kontraindikationer för produkter och behandling, och att veta vilka behandlingar som rekommenderas. Det omfattar kunskap om skickliga massagetekniker för att förbättra hudfunktionerna samt att ge en avkopplande Erfarenhet för kunden.
Estetiker dra räkenskapen där en analys indikerar en sjukdom eller sjukdom som kräver vård av vårdgivare.