Eyelash Perming Techniques

  Kvinnor kommer att gå igenom många saker för att se och känna sig vacker. Ett sådant förfarande är ögonfransning, vilket är gjort är att få ögonen att se större ut, även utan att ha ögonmakeup. Ögonfransning bör alltid göras av någon helt utbildad och i en salong. Resultaten kommer att ligga i ungefär tre månader.

Gummistavar

När en tekniker gör sig redo för perm-ögonfransar väljer hon den perfekta storleken på gummistängerna. I allmänhet bör teknikerna välja en större stång, såvida inte kunden anger något annat. Om en mindre är vald kan krullen vara för snäv, vilket resulterar i ett udda ögonfranslook. De valda stavarna är limmade mot ögonlocket, och varje lash är limt och krökt över stången.

Perm

Teknikern lägger droppar av permlösning på lashorna och täcker dem sedan med plastfolie. Efter drygt 20 minuter tillsätts en neutraliserare, och kunden sitter därmed i ytterligare 20 minuter. För att ta bort stången använder tekniken ögonmakeupavlägsna för att lösa upp limet.

Färg

En annan teknik som kan göras efter att ögonfransarna har blivit permuterade är lashfärgning och färgning. Dessa är ofta gjorda i samband med ögonfransen eftersom kombinationen gör att en kvinna kan hoppa över mascara helt. Färgningen måste göras efter perm, inte förr.