Hur är extra jungfrunkokosolja bra för ditt ansikte?

 

Historia

De dokumenterade användningarna av kokosolja, för både mat och medicinska ändamål, går tillbaka nästan 4000 år. Men i 20-talet orsakade förekomsten av kranskärlssjukdom många amerikaner att återuppliva sina dieter, skära ut mättade fetter. Användningen av kokosolja droppade drastiskt.

Överväganden

Skillnaden mellan jungfruolja och vanlig kokosnötolja är processen. Virgin coconutolja kan endast tillverkas av kokosnöts färskt kött. Regelbunden kokosnötolja är gjord av copra; kokosnötets torkade kött. Raffinering är nödvändig för att sanera kokosnoten. Detta renar oljan av doft och smak.


Tillägget av 'extra' före jungfruolja är helt enkelt marknadsföring, och det finns ingen märkbar skillnad mellan produkterna.

Fördelar

Många folk tror den fria radikala stridsaspekten av kokosnötolja bekämpar för tidig åldrande av huden. Kokosolja fungerar som en fuktkräm, mjukgöring och lugnande hud. Vissa tror att det förhindrar åldersfläckar, rynkor och sagging och att det kan hjälpa psoriasis, eksem och vanliga hudinfektioner utan några biverkningar. Det skyddar också huden från skadliga UV-strålar.

Användning

Virgin kokosolja är ofta basbeståndsdelen i många lotioner, tvål och hudvårdsprodukter. Det används också i olika helande salvor, krämer och salvor för dess lugnande effekter. Kokosolja har länge blivit prisad för sina fördelaktiga hälsoegenskaper. Det är antibakteriellt, anti-svamp och är en naturlig antioxidant. På grund av dess friradikalskämpande egenskaper har det också visat sig förbättra ansiktshuden.