Hur brudar jag pärlor?

 

1.

Förbered en fiskktank. Lägg en tum sand i botten och fyll den med saltvatten till

fungera som ditt pearl breeding home.

2.

Avbryt små bitar av skal om storleken på ett stifthuvud från en ostron. Dra bort mantelplattor ca 3 mm i längd och bredd. Tryck ett stycke skal i manteln. Detta är irriterande.

3.

Öppna en annan ostron något med pincett. Sätt in donatorskalet och manteln i skalet. Stäng skalet och placera det i tanken.

4.

Mata regelbundet ostronen med en proprietär fiskfoder. Rör försiktigt vattnet i tanken en gång i veckan. Fortsätt denna process i ungefär fem år. Efter den här tiden, öppna skalen och se om du har turen att odla en pärla.

Två typer av blötdjur - saltvatten ostron och sötvattenmusslor - producerar naturliga pärlor av aragonitkristaller, en form av kalciumkarbonat. Pärlor bildas när en främmande kropp, såsom en parasit eller mat, går in i skalet och sätter sig i mantelvävnaden. Manteln skjuler celler som utsöndrar nacre för att skydda och lugna det från invaderande irritationsmedel. Dessa celler bildar en säck runt den invaderande främmande kroppen och börjar deponera kalciumkarbonatet på den, vilket bildar en pärla över tiden. I genomsnitt tar en 3 millimeter pärla cirka fem år att bilda.Människor ingriper i processen för att göra odlade pärlor. Den kommersiella produktionen av odlade pärlor är mycket kontrollerad och svår att replikera framgångsrikt av amatörer.