Hur exfolierar en sockerskrubba huden?

 

Vad är en sockerskrubbe?

En sockerskrubbe är en överkroppsbehandling som används för att buffra bort torr hud. Dessa scrubs är vanligtvis gjorda av socker, vitaminer, fruktoljor och andra fuktgivande ingredienser. Sugar scrubs kommer i olika former, dofter och till och med olika sockergranuler av olika storlek i olika grader av torr hud.

Hur det används

När det används ordentligt kan en sockerskrubbe förbättra hudens utseende och struktur. används i duschen på grundligt våt hud. Sockerkruven gnids in i huden med medelstryck och sköljs sedan. Dessa skrubber kan användas över hela kroppen eller bara på områden med torr hud.

Varför det fungerar < / h2> Sukkerets hårda skur avlägsnar de torra och döda hudcellerna på hudens ytskikt, vilket avslöjar den släta och hälsosamma huden under. De fuktighetsgivande ingredienserna i de flesta sockerskrubb är en extra fördel som hjälper till att behålla fukt, hålla hud mjuk och hydratiserad. Denna process med exfoliering håller huden hälsosam och smidig.

Socker eller Salt?

Förutom sockerskrobber finns det också många saltskrubb på marknaden. Huvudskillnaden mellan de två är Granulernas storlek. Havsaltgranuler är större än suga r granuler, vilket gör saltskrubbarna starkare för att sluga bort döda hudceller. Sugar scrubs är mer försiktiga och bör användas för känslig hud.

Gör din egen

Du kan skapa din egen sockerkropp med hjälp av ingredienserna i ditt kök. Blandning av brunt socker med olivolja är ett snabbt sätt att skapa en kroppscrubb för torr hud. Du kan lägga till viktiga eteriska oljor, vanilj eller till och med kakaopulver till din blandning.

Varför använda en skrubb?

Använda en kroppscrub är bra för att hålla huden frisk och mjuk. Det är viktigt att exfoliera huden, speciellt vid torrt och kallt väder när kroppen lätt förlorar fukt. Var noga med att undvika att använda en kroppscrub på irriterad, mycket känslig eller bruten hud.