Hur fungerar ett hårsticka?

 

Stil på lämpligt sätt

På grund av hur det fungerar för att förankra håret, kan du bara använda en hårpinne för vissa frisyrer. Det kan till exempel inte användas för att effektivt säkra en flätans ändar. Eftersom pinnarna bara är väldigt bra på att hålla snäva, vridna stilar, använder de mest för bollar eller chignons. Det populäraste valet är att dra håret till en vanlig hästsvans med eller utan hårband, vrida håret i ett hårt rep och sedan bilda en spole på baksidan av huvudet eller nacken. Sedan sätts en hårkäste i mitten av vridningen, eller i vissa fall används två hårstänger - en kommer in från varje övre hörn. Det här bildar en X-form som kan hålla håret allt bättre.

Väve håret fast genom

Om du någonsin helt enkelt har satt en hårpinne mitt i din twist eller bun, har du säkert märkt att din frisyr kommer ångras ganska snabbt. Detta beror på att pinnen inte säkrar tillräckligt med håret. För att pinnen ska fungera bra måste du väva det genom håret, gå över och under strängarna så att du får håret nära bunens utsida och närmare hårbotten. Detta gör det svårare för pinnen och håret att glida ut. Hårspray kan också hjälpa.

Långt hår är bäst

Det kan vara svårt att använda hårpinne om du har kort hår eller hår som inte är väldigt tjockt. Det är därför att med den här stilen är det bara lika mycket håret som håller pinnen som pinnen som håller håret. Men de som har hår över axelns längd kan kunna säkra två separata bullar - en på vardera sidan av huvudet. De måste dock få mycket små hårstänger, dock ungefär hälften av den typiska längden. De med tunt hår som inte håller pinnen bra kan skapa en liknande stil med en barrette.