Hur fungerar nagellackborttagare?

 

Vad är nagellackfjernare?

Det första steget i att veta hur nagellackfjernare fungerar är att faktiskt veta vilken nagellackfjernare som är.
Aceton är vanligtvis den viktigaste ingrediensen i nagellackfjernare. Aceton är en kemikalie som produceras genom bakteriell jäsning. Etylacetat är ett annat lösningsmedel som ofta används i nagellackfjernare.
Aceton är en så kraftfull komponent att den har förmåga att lösa lite plast och används som rengöringsmedel, en superlim remover och glasfiberverktygsrengörare, förutom glasfiberharts tunnare.
Några nagellackfjernare skryter med att de är acetonfria. Dessa removers innehåller acetat istället.

Hur det fungerar

Det finns tre huvudingredienser i nagellack. Det finns förtjockningsmedel och härdningsmedel; lösningsmedel och torkmedel; och färgämnen. Man kan tro att det finns en kemisk reaktion som gör att nagellackfjernare kan fungera, men det är inte sant. Den polska avlägsenheten är faktiskt ett lösningsmedel. Alla nagellack innehåller en liten del av detta lösningsmedel, vilket hjälper polska Håller sig i sin flytande form. Utan lösningsmedlet kommer det att tjockna och härda och polering av naglar skulle vara omöjligt.

Återgå till sin första form

När nagellackfjernare appliceras på en polerad nagel bryter ner borttagaren polera och kondensera det, vilket återför det till det tillstånd det var innan det applicerades på nageln och torkades. Det löser sedan polerat från nageln och därigenom avlägsnar det. I grund och botten lösningsmedlets molekyler (som kan vara aceton eller acetat), gå in mellan polymerens kedjor (polera) och separera dem, vilket gör det enkelt att torka av poleringen med en boll av bomull.