Hur man använder en hårtork korrekt

 

1.

Först vill du ha ditt hår fuktigt, inte vått. Krama det överskjutande vattnet ut med en handduk (gnugga inte eller du kan skada håret) eller linda i en handduk och klä på dig eller sätt på sminken som tar tillräckligt med tid för att låta handduken suga upp det mesta av vattnet ca 10 minuter för de flesta hår.

2.

Om du använder en ledighet i balsam, applicera anti frizz serum eller utjämning av creme det nu från hårändarna som arbetar fram till rötterna . Börja i ryggen rikta hårdisplayen ner i den tjockaste delen av ditt hår och håll håret 8-10 tum bort från håret och på höga inställningar. Flytta torken runt för att hålla sig borta från rötterna i några minuter tills det är nästan torrt.

3.

Byt till varma eller luftinställningar och torka från rötterna till ändarna ca 4 - 6 tum från håret, styling när du går tills håret är helt torrt och stilat hur du vill ha det. Om du använder hårspray för att hålla stilen sprutar den nu.

Många av oss blåser vårt hår varje dag, men inte alla gör det ordentligt. Här är en guide till hur du använder din hårtork, vilket gör att du sparar tid och håller håret och hårtorket skadat.