Hur man eliminerar vikar i långa läderstövlar

 

Boot Maintenance

1.

Doppa borsten i ljummet vatten och borsta bort smuts på dina stövlar - särskilt startfalsarna. Smuts och lera uppbyggnad i vikarna kommer att åldra dina stövlar snabbare och göra vikarna svåra att ta bort. Om dina stövlar är mycket smutsiga, använd mild tvål eller hitta en läderreningslösning.

2.

Låt dina stövlar torka vid rumstemperatur. Undvik att använda värmekällor, t.ex. en eldstad eller en radiator, som kan utgöra en brandfara och kan skada stövlarna.

3.

Behandla läderet med ett vattentätande vax som köpts från din lokal skoaffär. Applicera det med en svamp på hela läderområdet på bagaget. Denna vaxbeläggning skyddar stöveln från att producera fler veck och förseglar befintliga veck.

4. Sätt in rullade tidskrifter, påsar eller kartong för att hålla bagaget i stående läge. Detta kommer att uppmuntra startflikarna att försvinna och förhindra att ytterligare veck utvecklas när stövlarna inte används.

Läder stövlar är ett mode uttalande som också håller dig varm och torr. Få ut det mesta av komfort och utseende genom att ta hand om läder. Du kan göra detta genom att städa, torka och dra tillbaka stövlarna regelbundet. Detta kommer att hjälpa till att förhindra veck som utvecklas till följd av smuts och slitage.