Hur man får jämn hårfärg hemma

 

För att lätta mörkt hår

1.

Välj en färgkorrigeringsprodukt. Vissa kräver att du blandar produkten med utvecklaren. Var noga med att läsa om produkten och se till att du har alla nödvändiga förnödenheter.

2.

Blanda korrektorn enligt instruktionerna i en skål. Använd på torrt hår (eller vått om din produkt leder dig). Applicera blandningen med en applikatorborste till ditt hår endast där håret är för mörkt. Din korrigeringsprodukt ger dig ett tidsintervall för att du lämnar produkten. Bestäm hur lång tid är rätt tid; bara du vet hur mycket 'mörk' du försöker lyfta från din hårfärg. Om du är osäker lämnar du produkten i minsta längd.

3.

Tvätta ut färgkorrigeringsenheten och torka håret. Om ditt hår fortfarande är för mörkt, upprepa ansökan.

För att mörka ljuset hår

1.

Välj en halvfast hårfärg som är densamma nyans som det mörkare håret du vill matcha. Du kan göra en extra behandling med din permanenta hårfärg, men det kommer att vara väldigt hård på ditt redan skadade hår. Halvvariga färger är mer försiktiga. Läs produktbeskrivningen. Du vill ha en som huvudsakligen sätter in färg - utan att använda blekmedel eller lyft / utvecklare. Häll (eller blanda om det behövs) den halvfasta färgen i din skål.

2.

Applicera den mjuka produkten med en applikatorborste till de delar av håret som är för ljusa. Process enligt anvisningarna i paketet. Igen kommer din produkt att ge dig ett tidsintervall för att lämna den halvfasta färgen i ditt hår. Bara du vet hur mycket färg du vill lägga till för att mörka ditt hår. Ju mer färg du vill använda, ju längre du lämnar på produkten. Som tidigare kan du alltid välja att använda produkten för minimitiden och applicera om det behövs.

3.

Tvätta ut färgämnet och torka håret. Om ditt hår fortfarande är för lätt på platser kan du upprepa processen.

Korrigera skadat hår

1.

Välj en kolesterolkonditioneringsapparat. Dessa produkter är i allmänhet koncentrerade balsam, avsedda för torrt, skadat hår. Eftersom ojämn hårfärg vanligen beror på skadat hår, kan reparationen av ditt hår se till att nästa gång du färgar kommer färgen att bli jämnare.

2.

När du har tvättat ditt hår, handduk torka det och applicera kolesterolkrämerna ordentligt över ditt hår, med fokus på de skadade ändarna.

3. Sätt ditt hår i en plastlock så att kolesterolet kan bearbeta med den naturliga värme som ditt huvud ger. Lämna det i ditt hår i minst 20 minuter.

4.

Skölj kolesterolkonditioneringen och torka håret. Ditt hår bör redan känna sig starkare, mjukare och mindre torr. Du kan upprepa denna process varje dag eller hur ofta du känner att det är nödvändigt att hjälpa till att reparera ditt skadade hår.

5. Använd din kolesterolkonditionerare efter att du har gjort dina färgkorrigeringar. Du kan vänta och göra det nästa dag. Konditionering dina ändar kommer att bidra till att de inte bleknar ojämnt. Eller åtminstone kommer de att blekna mindre ojämnt, för ett mer naturligt utseende.

Tips och varningar

  • Om du tar bort överflödig färg eller lägger på ytterligare färg, produkten kan rekommendera att använda en plastlock. Om så är fallet, notera tiderna för att du lämnar produkten på ett försiktigt sätt, eftersom tiden varierar vanligen beroende på om du använder ett lock.
  • När färglägger håret, tar det ibland inte färgen jämnt från roten till slutet. Andra tider är ojämn hårfärg resultatet av ojämn fading. Båda situationer har troligen inträffat eftersom ditt hår är skadat - troligen torrt. Torka ändar tar inte färg samma och håller inte den lika bra. Att hantera ojämn färg handlar verkligen om skadat hår. Den bästa kursen är tung konditionering. Men för den kortsiktiga korrigeringen, korrigera färgen nu måste du antingen lätta håret som kom ut för mörkt eller mörka det hår som är för lätt.