Hur man förebygger razzor stötar på ansiktet

 

1.

Förbered ditt ansikte. Använd en loofah eller en tvättduk och lite vatten för att exfoliera din hud, vilket förhindrar ingrown hairs.

2.

Dusch först. Låt varmt vatten och ånga mjuka håret och öppna porerna för en jämnare rakning som är lättare på huden. Om en dusch inte är möjlig kan du haka i hakan och kinderna i en het, våt handduk --- precis som den gamla barberaren gjorde.

3.

Rakning med en en hel del rakhyvel varje gång. Många män avstår från det här steget, eftersom ersättningsblad kan vara dyrt, men om du har tjockt eller grovt hår kan även en rakning betydligt nicka och slita rakbladet, öka friktionen och dra på ditt ansikte vilket leder till irriterad hud.

4.

Rakning med rakräm eller gel. Tvål är inte halt tillräckligt och kan faktiskt torka ut huden, vilket gör att du är mer benägen att irritera.

5.

Håll huden skarp, raka i riktning mot hårets tillväxt, inte mot den.

6.

När Använd en rakhyvel, använd stabila, mjuka stokes. Gå inte över ett område mer än en gång och skölj rakhyveln efter varje passering.

7.

Efter rakning använd någon mild aloe vera gel eller häxhasel som efterhäftning. Många kommersiella efterbehållare innehåller alkohol, som är mycket torkande för huden och orsakar faktiskt irritation.

8.

Pat --- gnugga inte --- hudtorka efter rakning. Om rakhyvel och irritation fortsätter bör du överväga att använda en rakhyvel som inte rakar så nära men kan vara mindre irriterande för den Om andra metoder fortsätter att öka på huden, prova en kemisk depilatory cream, som löser upp håret precis under hudens yta, eller vax / sugaring, som drar ur håret av roten. Några män tycker att fortsatt användning av depilatorier eller vaxningsmetoder faktiskt minskar hårets grovhet och i slutändan stannar hårväxten själv. Elektrolys och laserhårborttagning är inte bara för damerna. Män med problemskägg får ofta dessa permanenta förfaranden som ett sätt att hålla sig smidiga och stötafria. De tar tid, tålamod och pengar men kan vara värda det om du ständigt måste slåss mot stötarna.

  • Ta bort ingrowna hår genom att mjuka huden runt dem med varmt vatten och ta bort håret med pincett. Använd inte fingrarna, vilket kan leda till infektion --- och mer irritation. Din hudläkare kan ordinera en kortison- eller glykolsyraflaska för att hjälpa till med områden som ger dig stora, kroniska slag som pseudofolliculitis barbae. Fortsatta attacker av pseudofollikulit barbae kan orsaka ärrbildning eller grop i ansiktshuden.
  • Razorstötar, brännskador, irritation, ingrown hairs och den allvarligare pseudofolliculitis barbae är vanliga biverkningar av alla metoder för att ta bort whiskers från ansiktet. Dessa stötar påverkar vanligtvis män med tjockt och / eller lockigt hår, men de flesta män har kämpat med dem någon gång under sin rakningshistoria. Denna steg-för-steg-handledning visar dig några enkla sätt att hjälpa till att förhindra irritation och hålla bump-free.