Hur man utvärderar granat smycken

 

1.

Bestäm vilken typ av granat du vill ha. Vissa stenar är djupa, djupa röda och verkar nästan absorbera ljus istället för att spegla det. Dessa stenar gör slående konversation smycken och är ofta billigare. Du kan dock också köpa granater som gnistrar och fånga ljuset så ljust som fina diamanter. Att bestämma vilken typ av bit du letar efter hjälper dig att bestämma om du behöver en bra guldsmedare, en konstfestival eller något däremellan.

2.

Utvärdera klippets klippa . Om du vill ha en granat som gnistrar, behöver du en sten som har klippts med flera fasetter som återspeglar ljus och kamouflageintegrationer. Precis som diamanter har de flesta granat inuti brister som kan hämma gnistrar i sämre stenar. Å andra sidan, om gnist inte spelar någon roll för dig så mycket som rikedom av färg, kan du kanske hitta en hel del på en stor, imponerande färgad sten som inte är facetterad i stor utsträckning.

p> 3.

Bestäm om en inställning. Om du köper en lös sten, välj den inställning du vill ha först. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om din sten kommer att smickras av den inställning du har valt. Ta inställningen med dig och fråga juvelern att placera de lösa stenarna i inställningen så att du kan få en bättre uppfattning om vad ditt slutliga urval kommer att se ut.

4.

Shoppa runt. Inte alla smycken bär garnet smycken, men de som gör kommer i allmänhet att förhandla med dig om du kan ta med i konkurrerande, jämförbara erbjudanden. Antag inte att eftersom vissa stora kedjor som Tiffany normalt inte lager denna sten så måste du ta vad du kan få. Var också försiktig med online-shopping, eftersom det är lätt att bli lurad när du köper smyckeskiktet osynligt.

5. Ta ditt granat till en licensierad smyckeskravare. Granat anses ofta av allmänheten som vanliga stenar, men en del granat smycken ska bedömas och utvärderas före inköp om det kostar över 100 dollar för att se till att stenen och miljön är värda kostnaden.

Tips och varningar

  • Garnetter som heter 'demantoider' har alltid inkluderingar, men andra typer av granater kan nästan alltid hittas nästan felfria - till ett pris. Låt inte en juvelerare eller leverantör berätta att en granat måste inkluderas även om det är dyrt. Det kanske inte nödvändigtvis är fallet och du bör få flera åsikter och erbjudanden om du överväger en stor investering eller köp.
  • Garnets djupa blodröd färg gör dem till en slående och elegant tillägg till någon smyckeskrin. Men många inser inte att granater, precis som andra ädelstenar, kommer i ett stort antal kalibrer och värde. När du köper ett granat bör du överväga många av samma egenskaper som när du köper en diamant, men eftersom dessa vackra röda stenar faktiskt finns i flera olika bergarter, bör din beslutsprocess inte bara baseras på hur stenen passar in i klassificeringar som färg, skärpa och klarhet, men också på effekten du vill uppnå.