Hur man visar smycken som konst

 

1.

Samla bitar som delar en gemensam färg. Kanske har du ett urval, till exempel, av olika röda föremål (stift, örhängen eller halsband) i olika stilar. Det sammanslagna elementet i färgen kommer att räcka för att knyta samman dessa bitar och göra dem till en intressant skärm. Placera dem enkelt på en silkeshalsduk eller linneservett på ett soffbord eller bokhylla.

2.

Leta efter konstgjorda smyckenhållare, som i sig är verk av konst. Om du till exempel går till etsy.com och söker efter u0026 # x201C; smyckeskärm, u0026 # x201D; Du hittar en mängd olika konstgjorda produkter som skapats för smyckeskärm (se Resurser nedan).

3.

Fråga konstnärer du möter på konstmässor eller gallerier om de har skapat några verk som är avsedda att visas som en enhet, kanske arbete de har skapat på ett visst tema. Till exempel på projectiveart.com, om du klickar på u0026 # x201C; Annat u0026 # x201D; och sedan u0026 # x201C; Grimms Fairy Tale Pins u0026 # x201D; och bläddra ner ser du hur konstnären har skapat en bild av de stiften han skapade på en saga tema (se Resurser nedan).

4.

Kolla in professionella displayer som du kan hitta på sådana webbplatser som retailpackaging.com (se Resurser nedan). Självstående svart sammetskivor är speciellt tilltalande eftersom de komplimangerar nästan alla smycken. Prova en visning av 5 eller 6 av dessa över en mantel eller ovanpå en bokhylla.

5.

Använd en lampskärm för att visa pärlstavshalsband. Loppa dem bara över skuggan, där de kommer att landa på olika ställen beroende på deras längd. Du kanske måste vikla de längre runt två gånger. Om du använder dussintals dessa kommer effekten nästan att vara en pärlstavskugga.

6.

Häng en enkel ren gardin över ett fönster och låt det fungera som en bildskärm för varje stift du äger. Fäst dem i ett slumpmässigt mönster som börjar vid mitten av gardinen och arbeta dig både upp och ner för att uppnå ett samordnat utseende. Solljuset som strömmar genom fönstret kommer att göra metallerna och stenarna glittrande, vilket ger ett bra samtalstycke.

Smycken som har blivit handgjorda är egentligen miniatyr konstverk och, som sådan, förtjänar att visas. Om du gör det ger ägaren nöjet att se bitarna på en daglig basis snarare än endast när de tas ut ur en lådan som ska bäras. Dessutom kan en smyckeskärning bli en kontaktpunkt på ett soffbord, i ett curioskåp eller på väggen.