Om Avon

 

Historia

Avon Products har funnits sedan 1886 och grundades av David H. McConnell under det ursprungliga namnet California Perfume Co. Det San Francisco-baserade företaget hade måttlig framgång i sina tidiga år att sälja parfym och kosmetika till kvinnor , med användning av främst dörr-till-dörrförsäljningsteknik. Namnet byttes 1939 till Avon Products Inc., och det kända Avon Calling-reklaminitiativet började på 1950-talet, en av de mest igenkännliga kosmetiska reklamkampanjerna under de senaste 60 åren.

Betydelse

Produkterna Avon säljer allt från kosmetika till parfym till kläder på hårvårdsprodukter. Avon säljer produkter i samarbete med många kändisar, som Reese Witherspoon, Derek Jeter och Jillian Dempsey. Det säljer också produkter från andra tillverkare som Planet Spa, med vänliga hälsningar Sarah och Solutions.

Funktion

I Amerika säljs Avon-produkter traditionellt inte i butiker, utan dörr till dörr, online och i kataloger. Liksom flera andra kosmetiska företag Som Mary Kay arbetar Avon-representanter hemifrån eller resor och säljer det stora utbudet av produkter till en provision. Dessa representanter kallas 'Avon Ladies' i populärkulturen, eftersom de vanligtvis är kvinnliga.

Överväganden

Medan Avon har namnet sig själv som ett kvinnofokuserat kosmetikföretag, det har också gjort in-roads under de senaste 10 åren till andra demografi och erbjuder produkter riktade mot män och barn. Avon erbjuder nu presenter och kläder till barn från flera märken , Inklusive Hannah Montana, liksom barnens hygienprodukter som tvål och schampo. På samma sätt erbjuder de nu en populär linje hudvårdsprodukter för män i samarbete med Yankee basebollspelare Derek Jeter.

Fördelar

Avon Products är också inblandad i insamlingsprogram och medvetenhetsprogram för bröstcancer. Förutom att sälja en rad produkter som stöder forskning, sponsrar och organiserar den även Avon Walk for Breast Cancer, en två-dagers 39-mils promenad i nio städer i USA mellan april och oktober. Avon är också filantropiskt inblandad i förebyggande av våld i hemmet, hungersnödslättnad och föräldralös placering och vård. Avon Products Inc. är ett amerikanskt internationellt parfym- och kosmetikföretag som tillverkar varor främst för kvinnor. De har också stora försäljningsbaser i Kina, Ryssland, Kanada och Storbritannien. Avon är starkt inblandad i bröstcancer medvetenhet och insamling och värd en årlig walk-a-thon till stöd för orsaken.