Om Piercings

 

Historia

I gamla Egypten hade många kvinnor och män öronpiercinger. Några upptäckta mummifierade kroppar visar att öronpiercinger existerade i forntida historia. Den äldsta hittades mamma, Ozti Iceman, visade sig ha 1 gauge öronpiercinger. Det verkar som om dessa piercingar var av religiösa eller andliga skäl. Spekulationen föreslår emellertid att dessa piercingar kan ha beror på tribal ranking och ledarskapsställningar. I bibeln hänvisades öronpiercinger till i Genesis, Exodus och Deuteronomy som en slaves märke.

Betydelse

Näspiercinger har varit vanliga på indiska kvinnor sedan 1500-talet till ära av gudinnan Parvathi, och på grund av övertygelsen att en näsborstpjärring kommer att göra förlossningen lätt. Det är också ibland ett tecken på att en kvinna är gift, en social status symbol och ett skönhetsmärke.

Ett öronpiercing var något gjort i östkulturer, ofta enligt gammal historia. I västerländska kulturer blev öronpiercing inte stilfull fram till slutet av 1960-talet. Homosexuella, hippie, punk och underjordiska subkulturer antog öronpiercing och andra kroppsmodifikationer, och det är nu vanligt att se både män och kvinnor i västkulturen med flera piercingar.

Typer

Piercingar görs för många orsaker till en mängd olika kroppsdelar. De har ofta namn som betyder piercer vilken typ de är. Huvudpiercing täcker öron, kind, ögonbryn, öronlöss, öronbrosk, frenulum, labret, läpp, näsborre , bro och tragus (inre örabrusk). Torso piercingar täcker bröstvårtor, navel piercingar, handbanor och yta piercingar som korset piercing. Kvinnliga piercingar inkluderar könsorganet på kvinnor, inklusive klitorishuvud piercing , klitoris piercing, Christina piercing, labia minora och majora piercingar, Fourchette, Isabella och triangel piercingar. Manliga genital piercingar inkluderar prins Albert, Ampallang, Apadravya, Dydoe, Guiche, omvänd Prince Albert, skrotum, förhud, pubic och lorum.

Co nsiderations

Standardnålmetoden är det mest accepterade och vanliga sättet att ge piercingar, särskilt i USA. En piercing görs med hjälp av en standard ihålig medicinsk nål för att genomborra ett hål genom kroppsdelen som ska genomborras. Medan nålen fortfarande är på plats skjuts smycken genom hålet, efter nålen genom.

En annan metod är metoden Indwelling Cannula, som ofta görs av européer. Denna typ av piercing är nästan exakt som standardnålmetoden men görs med en nål som innehåller ett ihåligt plaströr kallat en kanyl. Både smycken och kanylnålen trycks samtidigt genom öratets baksida.

Dermal stansning används för övre pierringar och andra piercing där brusk måste avlägsnas. Detta görs för att säkerställa korrekt läkning av piercing. Det finns ett specifikt verktyg som kallas Dermal Punch för denna typ av piercing.

Piercing Gun har använts mest för vanliga öronpiercinger. Gjord i de flesta örhängen butiker, är detta förfarande vanligt, men de flesta professionella kroppspiercrar kommer att varna för det. Dessa vapen är mindre hygieniska än nålmetoden, eftersom plasten sällan rengörs och pistolen kan orsaka skador på örat. Dessa piercingpistoler är endast för regelbunden öronpiration, eftersom det orsakar trubbigt krafttrauma med en matt nål för att gå igenom öronkroppen. Det har varit känt att skada vävnaden som omger örat när den inte används ordentligt.

Varning

Fråga din piercer hur du ska hålla piercingen ren och hur lång tid det tar att läka. Du kommer att kunna förhindra smitta på så sätt. Se alltid till att piercingarna görs i en ren, säker och sanitär miljö. du har en piercing som suger puss, smärtsam eller om det finns rodnad eller svullnad, se en läkare eller fråga pierceren för att kolla in det. Du kan vara allergisk mot smycken eller det kan ha blivit smittade.

Det är bäst att också gå med de rekommenderade riktlinjerna för läkningstider innan du byter smycken i piercing. Om du ändrar det för tidigt kan det leda till att det genomträngda området stängs. Piercingar är kroppsmodifikationer gjorda för ett urval av anledningar. Andlig, kulturell, sexuell och mode är bara några av anledningarna till att någon blir genomborrad. Precis som det finns många anledningar att bli genomborrad finns det många ställen på kroppen som kan genomborras.