Om bivax

 

Historia

De gamla egyptierna kan ha varit bland de första människorna för att känna igen de många användningsområdena och bivaxens kraft. Cleopatra använde bivax i ett brett utbud av skönhetsprodukter, från hudkrämer till läppstift och nagellack. Hon använde den också i kombination med doftande oljor som en dressing för hennes hår. Dessutom användes bivax i tvål för de lyxiga bad som Cleopatra var känt för.
I nittonde århundradet användes bivax som behandling för dysenteri och diarré. Under amerikanska inbördeskriget blandades bivax med andra produkter för att producera en skyddande salva för skottskador. Idag används produkten fortfarande på vissa medicinska sätt.

Effekter

Används som smörjmedel, kan bivax ofta lossa fasta bultar, skruvar och lås. Bensvax kan användas som polermedel och kan lägga en skyddande beläggning på möbler, bilar, motorcyklar och båtar. Används på vissa typer av livsmedel, hjälper bivax till att låsa in smaker och färger. Används i kombination med vissa typer av plastföreningar, kan bivax lägga en blank yta till den färdiga produkten. Men den mest populära användningen för bivax idag är i kosmetika och hudvård. Det kan mjuka huden och läpparna på egen hand eller i samband med andra typiska kosmetiska ingredienser.

Missuppfattningar

Den mest populära missuppfattningen om att använda bivax är att den måste blandas med andra ingredienser för att den ska ha riktigt värde. I sin mest grundläggande form kan bivax användas på många olika sätt. Rena block av bivax hålls ibland i hemmet för att utföra mindre reparationer som att låsa upp fasta bultar, vilket gör att nålarna enkelt smälter igenom tyger eller för att hålla föremål från att hålla ihop. I garaget kan det hjälpa till att återställa metallens glans och lägga på en skyddande beläggning på bilar.

Fördelar

Av bägarlaxen har alla de olika typerna av vax den högsta smältpunkten. Det brinner långsamt och producerar vanligtvis en rökfri flamma. Det lägger också ut mer värme än någon annan typ av ljus på marknaden idag. Och det kan produceras i en dropplös form.
Bivax används ofta för att göra några av de bästa hårvårdsprodukterna i världen. Det kan, om det används regelbundet, göra håret mycket starkare och mer glänsande över tiden.

Potentiellt

Användningen av bivax i kosmetikindustrin har bara börjat skrapa ytan. Fler och fler kosmetiska produkter gjorda med bivax utvecklas varje år. Med branschens avsikt att utvidga användningen av alla naturliga ingredienser när det är möjligt, är bivaxens potential enorm. Bivax är en biprodukt av biodynningsprocessen. Det finns i hundratals olika produkter: kosmetika och skönhetsprodukter, kritor, färger, medicinska salvor, möbelvaxer och fyllmedel, ljus, tätningsmedel, smörjmedel, metallskyddsmedel, polermedel och mer. Bivax har lagts till produkter i mer än 4500 år.