Om ögonfransimplantat

 

Funktion

För att få ögonfransimplantat - eller transplantationer, som de kallas också - krävs en patient för att genomgå kosmetisk kirurgi. För denna speciella typ tas ett transplantat som innehåller en hårstrå från huvudets baksida. Det utrymme som skapas är förseglat, och huden och oljorna som täcker de extraherade håren rengörs. Omkring 50 till 60 hår sönders sedan individuellt i patientens övre ögonlob, längs lashbädden. Uppehängande kirurgi inbegriper regelbundet trimning av ögonfransarna, eftersom de kommer att växa i snabb takt, till skillnad från naturliga ögonfransar. Från denna punkt framåt, på grund av mer definierade ögonfransar, är mascara-applikationen valfri när du bär smink.

Historia

Ögonfransförstärkningen har varit en skönhetsprioritet så länge som sminken har funnits. Innan kosmetika utvecklades för kommersiella ändamål mörkade kvinnor ögonfransar med kohl i antiken och sot i moderna dagar strax före uppfinning av mascara. Medan bränna offer och sjukdomsöverlevande som 'förlorade sitt hår som de främsta mottagarna av ögonfransimplantat, har förfarandet blivit populärt med de som önskar tjockare och längre fransar. Asiater, som i allmänhet har kortare, snabbare ögonfransar, bildar en särskilt stor kundbas av operationen.

Betydelse

Med Hollywoods standard för att leva upp, känner kvinnor uppenbarligen att långa mörka ögonfransar är ett måste när applicera smink. Bevis för detta kan ses i olika mascaraer som ständigt utvecklas för nästa stora sak i ögonfransar, från applikatorer som lovar mer curl till formler som garanterar en märkbar förändring i längd. Skönhetsrevolutionen har till och med gått så långt som att komma ut med batteridrivna mascarawands som är avsedda att täcka varje lash avsevärt i ett försök att öka volymen. Men eftersom falska ögonfransar gjordes allmänt tillgängliga för allmänheten på 1960-talet verkar det som om mascara inte längre anses tillräckligt med en prydnad för ögonfransar.

Missuppfattningar

Ögonfransimplantat är inte ögonfransförlängningar, som i sin tur är inte traditionella falska ögonfransar. Lash-förlängningar är semipermanenta, vilket kräver var som helst från två till tre veckor innan de tas i kontakt vid en salong för ögonfransar som alltid är oklanderliga. Till skillnad från implantat är förlängningar formade med en krull som liknar den idealiska lashen som skönhetsbuffertar strävar efter att uppnå med användning av en ögonfransare. Regelbundna falska ögonfransar, å andra sidan, är utrustade med smink. Vid slutet av dagen bör de tas bort som en hygienisk praxis. De är inte gjorda för att motstå duschar, bad och tung svettning på det sätt som ögonfransförlängningarna är.

Överväganden

Innan du fattar beslut om att få ögonfransimplantat väger du alla faktorer på listan. Till exempel, som transplantationsfransar är ett kirurgiskt ingrepp, finns det säkerhetsrisker involverade. Trots användningen av en bedövningsmedel och den vård som doktorn tagit under operationen kan du behöva ta itu med fysisk smärta, obehag, infektioner och oförutsedda komplikationer som uppstår vid att gå under kniven när du återhämtar dig. Självklart är priset - inte bara i monetära termer - för att göra ett åtagande som detta också relativt större jämfört med att bara köpa ett par remsor av ögonfransar eller ens välja att få ögonfransförlängningar istället. Beroende på dina prioriteringar kan du dock känna att du har mer att vinna på lång sikt genom att gå på vägen för ögonfransimplantat. Med tiden har fler och fler alternativ blivit tillgängliga för dem som vill ha tjockare, längre och mörkare ögonfransar. Även alternativ som var enbart rent medicinskt av natur har gradvis blivit tillgängliga för allmänheten för skönhetsändamål. Inkluderat bland dessa är processen att sya riktiga hår längs linjen. Om det här är ett steg du tänker på kanske du vill överväga fördelarna och nackdelarna, liksom andra snabba definierande val som kanske är säkrare och billigare.