Om platt hudtoner

 

Identifiering

Du kan se om din hudton har fallit platt genom brist på liv i din hud - ditt ansikte verkar inte ha någon tydlig glöd eller glans. De vanligaste faktorer som är ansvariga för detta är uppbyggnaden av döda hudceller, liksom fuktmangel. Sjukdom är också sannolikt, även om den ibland är oidentifierad, skyldig. Om du fortfarande är utmanad om du lider av en livlös hudton, kontrollera att du ser flingor eller peeling på ansiktet. Torrhet är ett av de typiska problemen som ska åtgärdas för att den livliga huden ska komma igenom.

Fördelar

En helhjärtad hängivenhet för din huds välbefinnande garanterar att du ska investera i tid och energi det tar att se till din övergripande hälsa. När allt kommer omkring kommer du inte med frisk hud med destruktiva vanor. Att vila, hålla sig hydratiserad, träna regelbundet och inkludera en generös dos av frukt och grönsaker i din kost krävs för bra hudton.

Förebyggande / Lösning

Exfolierar regelbundet. Sloughing av gammal hud gör plats för ny hud att lysa. Applicera en fuktkräm också när du tvättar ditt ansikte.

Akta dig, ibland är det inte din hudton själv, det är problemet, men grunden av grunden du väljer. En bas som är ljusare än färgen på din hud resulterar i en ashy Det är särskilt sant för kvinnor med varma undertoner eller mellanton till mörk hud, som båda ser grå ut under grunden som är antingen för ljus eller har en otroligt rosa gjuten. Leta efter gyllene baser i samma intensitet som din hudton som ett botemedel mot det här problemet.

Ett annat alternativ är att investera i hudkorrigatorer. Dessa kommer vanligen i flytande, creme eller pulverform och är gjorda för att balansera hudtoner. Om du känner, till exempel att din hudton är för sallow, lätt och jämnt applicerar en lavendel hudskorrigering före grunden kommer att motverka det överflödiga gula i din hud.

Missuppfattningar

Att ha en uppenbarligen lättare hud i jämförelse med de flesta gör inte automatiskt betyder att din hudton är platt. Detta preconcei ved notion har lett till vad som verkar vara ett missbruk av garvningsprodukter och -tjänster, som fotografier av även de mest attraktiva kändisarna avslöjar ibland. Ironiskt nog är det solbränningsmetoder som sola och exponering för UVA-strålar i solarium som är ansvariga för den skada som resulterar i tråkig hud. Det är möjligt för huden att vara blek, men ha en stark glöd. Faktum är att en mörkare samlad individ kan ha en platt hudton lika lätt som sin lättare komplicerade motsvarighet.

Varning

Det är möjligt att använda professionella och kemiska behandlingar för att försköna huden, men var försiktig. I din brådska för att få betydligt synliga resultat kan du överdriva dina ansträngningar. När allt kommer omkring, ger teknologisk framsteg oss fler och fler alternativ, varav några kan vara mer skadliga än användbara, särskilt om de inte är kompatibla med dina specifika behov. Utbilda dig själv på de metoder du planerar att driva på, oavsett om det handlar om självhushållssatser för hemmabruk, glykolskal, laserresurfacing eller till och med piller och drycker som lovar en extra vitalitet för din hudfärg (se Resurser). För att bli ungdomlig och attraktiv, det moderna och skönhetsmedvetna målet för strålande hud. Även om smink är en av de mest smidiga lösningarna för hud som inte strålar ut med livet, kan det vara mycket viktigt att ta hand om dig själv från insidan och spela en större roll när det gäller att få ut det mesta av ditt utseende. Att se till din näring och vidta försiktighetsåtgärder som håller din hud frisk - som att bära solskydd när du går ut - kan göra skillnad. Dina ansträngningar kommer att bli mycket märkbara år, även decennier senare.