Så här får du permanent rakt hår utan krämer

 

Hur får man ordentligt rakt hår utan krämer?

Titta på japansk hårrätning - även känd som termisk renovering, en rak perm och en japansk rak perm. Denna process innebär att man applicerar en kemisk behandling mot håret och sedan platt strykning. Japansk hårrätning kan lämna håret permanent rakt utan att det behövs hårtork eller strykning. Men håret som växer tillbaka växer tillbaka lockigt, vilket kräver behovet av ytterligare behandlingar. Enligt ABC New's 20/20 kommer värmebehandling med risken: extremt skadat hår. Vissa kvinnor har noterat tydlig håravfall efter behandlingen och experter rekommenderar inte det för hår som blivit blekt, redan rätat eller genom någon annan kemisk process. Afroamerikanska kvinnor är inte bra kandidater för japansk hårrätning, heller, eftersom deras hår är för ömtåligt att klara av behandlingen. Den japanska raka permen kommer med en hög prislapp: upp till $800 utan ett tips för stylisten. Men vissa salonger debiterar per timme, vanligtvis runt $100.

2.

Gå brasiliansk. Nej, inte sånt - den senaste trenden i permanent hårrätteknik som erbjuds på salonger. Till skillnad från japansk hårrätning är den brasilianska keratinbehandlingen lämplig för alla typer av hår, även den som tidigare har färgats. En brasiliansk keratinbehandling är en tidskrävande strävan, som tar var som helst från 1,5 till 4 timmar och kostar var som helst från $150 till $600. Ett protein som kallas keratin appliceras på håret, varefter det är plattstrykt rakt. Beroende på hur ofta du tvättar ditt hår, kan denna behandling lämna hårstiftet rakt var som helst från sex veckor till sex månader. Förutom kostnaden är en annan nackdel att många brasiliska keratinbehandlingar innehåller formaldehyd, ett cancerframkallande ämne som kan irritera ögonen och lungorna vid inandning.

DIY hemma. En het produkt som slår på hyllorna är Liquid Keratin, som kan köpas i någon Ulta butik eller online på Drugstore.com eller företagets officiella webbplats på LiquidKeratin.com. Flytande keratin är i huvudsak en utspädd version av den brasilianska keratinbehandlingen och fungerar på samma sätt, genom att applicera keratinlösning i håret och stryka det rakt. Strokarna är raka i endast cirka sex veckor, varefter en annan behandling måste tillämpas. Men anekdotiska bevis visar att flytande keratin fungerar för vissa men inte alla.Några kvinnor noterade ingen skillnad efter behandlingen, och andra rapporterade skador eller gallrande hår. Men andra rapporterade att behandlingen bleknade sin hårfärg eller förvandlat hår som var färgat blont brassigt. Många kvinnor rapporterade dock att flytande keratin bara fungerade Kostnaden för en behandling med Liquid Keratin i hemmet är cirka 70 dollar.

Tips och varningar

  • Krullet, krusigt hår är bättre än h luft som uppenbarligen är skadad eller synligt tunn. Om ditt hår lätt skadas av rätare, relaxers och färgbehandlingar, kanske du inte är en bra kandidat för någon form av permanent hårrätning som innebär en kemisk process. Konsultera en erfaren frisör innan du börjar på det okända.
  • Medan kvinnor med stiftrengöringar vaxer önskvärda för bara en liten våg i håret, tänker de med orubbliga lockar sätt att få permanent rakt hår utan riklig användning av krämer, geler eller andra viktiga hårprodukter som bara ger en tillfällig fix i bästa fall. Blödtorkning och strykbräckigt hår görs i rätt tid och varar ofta bara en dag eller två, eller tills luftfuktigheten stiger i luften. Den goda nyheten är att det finns ett sätt för kvinnor som gör dagliga strider med krus och krus för att få permanent rakt, silkeslätt hår - men det kommer med en hög prislapp.