Skala alternativ

  En professionell kemisk peeling, som ges på en läkare eller esthetiker s kontor, sägs ha förnyande effekter på huden, vilket minskar utseendet på fina linjer och kvällens hudton och konsistens. Det finns många counter-the-counter-alternativ som använder mindre koncentrationer av samma ingredienser som används i dyrare professionella skal. Alternativ kan förbättra hudens utseende, men de kan inte vara lika effektiva eller dramatiska som professionella alternativ.

Glykolsyra

Glykolsyra härrör från sockerrör. När den appliceras på huden tar den bort det övre lagret av dermis och avslöjar ett nytt lager under. Detta kan förbättra utseendet på hudton och konsistens. Over-the-counter behandlingar med glykolsyra säljs i form av toner och hemskalning. Produkter som säljs i drogbutiker har en koncentration på 10 till 20 procent, medan professionella glykolsyraskalar har en koncentration av 20 till 80 procent enligt 3DChem.com.

Salicylsyra

Salicylsyra är en annan ingrediens som är används i professionella skal och säljs i överkvalitativa produkter som kan ha några av samma effekter. Salicylsyra används ofta för att behandla akne, men det har samma hudförnyande effekter som glykolsyra. Salicylsyra används i ansiktsrengöringsmedel, toner, scrubs och krämer som säljs över disken. Dessa produkter innehåller typiskt mindre än 5 procent salicylsyra medan professionella behandlingar kan innehålla upp till 30 procent koncentration.

Frukt Enzymer

Vissa frukter, som pumpa, papaya och ananas, innehåller enzymer som har huden -rening av egenskaper hos kemiska peelingredienser. Effekterna av fruktenzymskalar är mer subtila än kemiska skalor. Frukt-enzymskal finns tillgängliga i disken och i naturliga livsmedels- och hälsobutiker. Enligt artikeln, 'Vad är en enzymskala?' vid WiseGeek.com kan konsekvent exfoliering förbättra effekterna av en fruktenzymskal.