Vad är en hårväv gjord av?

 

Virgin Remy Hair

'Remy' betyder att hårets naglar är alla vända mot samma riktning. Det vill säga alla rötter är i ena änden av väft, och alla tips är på den andra. Detta är väldigt viktigt för att hålla håret vävt, slät, naturligt och untangled. Virgin hår är den bästa och dyraste typen hår, eftersom det inte har bearbetats på något sätt. Det betyder att haret inte har genomgått permer, färgämnen eller något kemiskt.

Non Virgin eller Non-Remy Hair

Non-Virgin hår har behandlats kemiskt, vanligtvis genom att ändra färgen. För att få den perfekta färgen för hårvävning, håret är ofta avfärdat till vitt och sedan omfärgat. Non-Remy hår innebär att rötterna och spetsarna inte pekar i samma riktning. Cuticlesna är inte justerade, vilket sätter håret i större risk för smitta.

Singeldragen Remy Hair

En väft som består av enstegs Remy hår har hår av alla olika längder. Håret är fäst vid väftet precis som det togs från det mänskliga huvudet, och variationerna i längder gjorde denna typ av väv naturlig.

Dubbeldragen Remy Hair

I en dubbeldragen väft, alla håren är lika långa. Dessa delar är mycket dyrare, på grund av den tid och det arbete som krävs för att sortera alla hår.

Mest populära typer

Det mest populära håret för väv är från Indien. Indiskt hår är särskilt populärt bland afroamerikanska kvinnor, eftersom texturen passar bra och ser naturligt ut. Det är lätt att stila och färgen kan matchas med många olika typer av människor. Det brasilianska håret är också populärt, liksom europeiskt hår, även om det finns mycket efterliknande europeiska vävningar på marknaden. Det finns till och med leverantörer som hävdar att sälja jungfru Remy hår från Ryssland. Se till att hårväven du köper är legitim. Till exempel, om du vill ha europeiskt hår, få pappersbekräftelse för att du inte bara får indiskt hår som har blivit färgat blont. Se alltid till att din väv är fastsatt och avlägsnad av en professionell.

Syntetisk

Syntetiska hårväv är vanligtvis gjorda av plast. På grund av detta är de billiga, men håret slår lätt och ser inte naturligt ut när de slits ner. Syntetiskt hår är bäst sparat för flätor, vändningar eller inslagstillägg.

Djur

Ibland blandas yak, vildsvin eller hästsvanshår i med mänskligt eller syntetiskt hår för att skapa en billigare förlängning. Människor kan dock få allergiska reaktioner mot djurhår, men i synnerhet yak. Så kolla på detta innan du får din väv klar. Hårväv är ett snabbt (men dyrt) sätt att få tjockare, längre hår. Det nya håret, det är det mänskligt, syntetiskt eller djurt, sys ihop i en remsa som kallas en väft. Dessa väftdelar är sedan fastsatta i hårbotten håret på olika sätt, inklusive flätning eller limbindning. Det finns många olika vävar tillgängliga, allt från humant hår som kan vara krökt, rakt och färgat, till billigt syntetiskt hår som inte kommer att vara så länge.