Antal hår på människans huvud

 

Blondiner

Naturliga blondiner tenderar att ha mest hår, eller den högsta hårdensiteten. Den genomsnittliga blondinen har 140.000 enskilda hår.

Redheads

Personer med naturligt rött hår tenderar att ha färre individuella strängar än andra hårfärger. De flesta rödhåriga har cirka 80 000 till 90 000 hår på sina skaltor.

Mörkt hår

Mörkare faller mellan blondiner och rödhåriga, så de flesta med brunett eller svart hår har omkring 100 000 hår. Mörkare hår är grovare än blont hår, dock så det kan tyckas mer rikligt. Hårhårtext Hårtextur är ofta förvirrad med hårdensitet, men de är inte samma sak. Densitet hänvisar till det faktiska numret av hår per kvadrattum (så redheads har lägre densitet än blondiner). Textur hänvisar till den faktiska tjockleken och formen på varje enskild sträng. Strukturen hos ett individs hår bestämmer om det är lockigt, vågigt eller rakt. Täthet och textur fungerar oberoende av varandra, så det är möjligt att ha tjockt hår med låg densitet eller tunt hår med hög densitet.

Hårförlust

Den genomsnittliga personen förlorar cirka 50 till 100 hår varje dag. Individuellt hår lever bara i tre till sju år innan det faller ut. Det betyder att du under ditt liv har ett helt nytt hårhår över tio gånger. Genetik, livsstil och mediciner påverkar allt antal hår på ett huvud vid varje given tillfälle. Alla har ett annat nummer, och detta nummer minskar när vi blir äldre. Hårtätheten toppar runt omkring 16 år och börjar sedan minska under ett ens liv. Förtvivlan har dock massor av hår. Den genomsnittliga människan har 2 200 hår per kvadrattum eller 100 000 över hela huvudet.