Hur Mörk Höjdpunkter

 

1.

Välj önskad nyans genom att titta på färgstickor eller plocka en färg ur en frisyrbok, tidning eller individ. Du måste ha en kopia av ditt färgval för att ta dig till salongen, skönhetsförsörjningen eller apoteket för att göra ditt köp.

Matcha ditt färgval med ditt valda bild med valet i salongen, skönhetsförsörjningen eller apoteket. Välj alltid en nyans eller två ljusare än vad du tycker ser rätt ut. Färgen tenderar att absorbera snabbare på hår som lyser med höjdpunkter. Tonar kan appliceras på blont hår för att mörka något. Demi eller semi permanent färger är färgalternativ för att mörka höjdpunkter med mer än några nivåer. Permanent färg är inte nödvändig för att mörka höjdpunkter. Peroxidnivån i permanent färg kan tända resten av håret om den permanenta färgen du använder för att täcka höjdpunkterna är lättare än det naturliga håret. För toning eller mörkande höjdpunkter, försök att välja en produkt med en peroxidnivå under 10 volymer för att motverka skada på nagelbandet och ge optimal täckning.

3.

Applicera en neutral, beige eller champagne tonen för en mer naturlig nyans. Dessa har en violett eller blå basfärg och motverkar rött. För ökade guldtoner, välj en gyllene nyans. Askfärger ska inte läggas till vitt blont hår på grund av deras starka blå eller gröna bas. Om det finns en orange eller röd ton i håret, kan en liten mängd ask läggas till en neutral färglösning för att minska röda toner.

4.

Utför en sträng testa. Blanda 1/16 uns färg med 1/16 uns utvecklare (eller blanda en motsvarande mängd enligt förpackningsanvisningar), och applicera på en understräng av markerat hår. Låt bearbeta i 20 minuter och avlägsna genom att gnugga med en våthandduk och lite schampo. Gnugga shampoo ut med den andra änden av den våta handduken. Kontrollera om resultatet är önskad färg innan den appliceras på hela huvudet.

5.

Blanda färgen i en skål med en pensel eller i en flaska. Om färgen är gräddbaserad, appliceras den lättare när den blandas i en skål. Vätska hårfärg fungerar mer effektivt när den appliceras från en flaska på grund av den vattna konsistensen. Dela håret i fyra sektioner. Dela håret från pannan för att neka ner i mitten av huvudet. Detta kommer att bilda två stora sektioner. Separera var och en av dessa sektioner genom att göra en del från mitten till över varje öra, parallellt med hårlinjen. Kläm varje sektion med en fjärilklämma.

6. Sätt på plasthandskar och applicera färgblandningen som börjar vid nacken och ta kvart-tums sektioner från det större avsnittet med antingen borst- eller flaskapplikator. Arbeta blandningen i från rötter till ändar, se till att mätta håret ordentligt. Arbeta sida till sida genom bakstyckena och gör sedan framsidan. Lämna på håret i 20 minuter eller för den tid som rekommenderas av färgprodukten.

Tips och varningar

  • Gör ett plåsterprov på den inre armbågen av Applicera en färgpulver / toner på huden och fortsätt i upp till 24 timmar. Kolla på allergisk reaktion. Använd en råttahalskam för att lossa håret från hårbotten om någon förbränning inträffar under färgprocessen. Håret ska inte ligga ner i hårbotten under färgning.
  • Om du hade höjdpunkter som lagts till ditt hår hemma eller i salong, kanske de är ljusare än väntat. Ibland lämnar du salongen innan du märker att höjdpunkterna är för ljusa. Andra gånger kan du använda ljusare hemma och färgen är inte vad du förväntade dig. Dessutom, om höjdpunkterna har varit på håret för en tid, kan de ha bleknat och du kanske vill mörka dem till en mer naturlig nyans. Här är stegen.