Hur man använder kaffe för att färga håret

 

Hur man använder kaffe för att färga håret

1.

Brew en pott med kaffe och notera att ju starkare bryggan desto mer dramatisk blir resultatet.

2.

Häll kaffet i bassängen och låt det svalna helt, så att du inte brinner dig själv.

3.

Pensel ditt hår ordentligt, ta bort alla tangles och knutar. Kaffet kommer att täcka mer hårsäckar i svampfritt hår.

4.

Doppa huvudet i bassängen och använd koppen för att hälla kaffet på håret. Mätt noga med håret med kaffet genom att skölja håret med det 15 gånger, vilket tar ungefär 15 minuter.

5. Vrid håret hårt över bassängen eller sjunka så att du inte fläckar din matta eller golv.

6.

Låt kaffet skölja sitta i håret i 15 minuter. Klipp håret upp om du vill hålla ändarna droppande. Slå inte håret i en handduk eftersom handduken kommer att absorbera kaffet, vilket gör sköljningen mindre effektiv.

7.

Skölj håret, torka det och sätt som vanligt. Alla grå hår bör vara borta och höjdpunkterna ska vara mer levande.

Tips och varningar

  • Upprepa processen om du inte får de önskade resultaten på första kaffe sköljning. Det kan ta flera applikationer innan du uppnår resultat.
  • Var försiktig med att använda en sköljning på ljus på håret. Effekten av en kaffe sköljning kan vara omedelbar och dramatisk för blondiner. Testa sköljets effekt på ett hårlås innan du behandlar hela ditt huvud.
  • Kaffe är inte bara bra för att stimulera dig på morgonen; det kan också stimulera ditt hår. Kaffe är ett naturligt sätt att färga hår. Det ger ut de röda och bruna höjdpunkterna i mörkt hår och kan även hjälpa till att täcka och blanda gråa hår. Med kaffe kan du lägga till glans och dimensioner till ditt hår utan onaturliga ingredienser eller kemikalier.