Hur man byter svart hårfärg

 

Ändra färger

1.

Köp lämplig volymutvecklare. Det är viktigt att använda lägsta möjliga antal för att förhindra skador. För svart hår bör en utvecklare med en volym på 30 vara tillräcklig, men om du försöker lätta håret till blekt blont, använd sedan 40 volymutvecklaren.

2.

Välj typ av ljusare. Pulverljusmedel är vanligt för hemmabruk, men det är inte säkert för hårbotten och kan orsaka kemiska brännskador eller sår om det kommer i kontakt med huden. Cream Lightener är säkrare och har förmåga att dramatiskt lätta mörkt hår. Ett annat alternativ är oljebelysning, vilket också är säkert men kommer inte att tända håret mer än en eller två nyanser. Rådfråga hårfärgslådan för att se hur lätt ditt hår kommer att behöva vara. Se tips.

3.

Utför ett allergitest med hårfärgen 24 till 48 timmar innan du ansöker. Blanda en liten mängd hårfärg med utvecklaren som följde med den och applicera den här blandningen på insidan av armbågen. Låt platsen förbli på din hud i 24 timmar och undersök sedan för rodnad eller irritation. Eventuell irritation indikerar att du kan ha en allergi mot produkten och ska inte använda den.

4.

Utför ett strängtest. Plocka några hår från huvudet och linda dem runt ett mörkt papper eller papp. Blanda en liten mängd krämljusmedel och utvecklare och applicera den på hårsträngarna. Torka av trådarna med en fuktig trasa efter 15 minuter och kontrollera färgen. Om strängarna fortfarande är för mörka, använd på nytt blandningen och kontrollera igen om fem minuter. När du är nöjd med nivån av lättnad uppnår du hur länge du ska lämna ljusare på ditt hår.

5.

Blanda krämljuset och utvecklaren i en plastapplikator flaska. Normalt förhållande mellan utvecklare och ljusare är 1: 1, men om du försöker uppnå lätt blont hår använder du ett förhållande 2: 1. Var noga med att bära handskar.

6.

Dela håret i fyra sektioner och börja applicera lightener på baksidan av huvudet. Applicera ljusspridaren i en sektion som arbetar den mot ändarna av håret tills hela sektionen är täckt från roten till spetsen. Upprepa processen med de återstående tre sektionerna, se till att de två bakre sektionerna är färdiga först och de två främre sektionerna är täckta sist.

7.

Kontrollera håret efter 15 minuter eller Den tid som anges av ditt strängtest. För att kontrollera håret, spray en liten del av håret med en vattenflaska och ta bort ljussystemet med en fuktig handduk. Undersök håret, och om önskad ljushet inte uppnåtts, använd ljussättaren igen och fortsätt kontrollera ofta tills önskad nyans uppnås.

8.

Skölj håret ordentligt med ljummet vatten. Shampoo och villkoret att håret försiktigt försöker undvika att fästa det nyligt upplysta håret. Handduk hårtorka och granska det försiktigt för att kontrollera eventuella tecken på skador eller brott. Skadat hår kommer att känna sig stretchigt eller grusigt medan det är vått och sprött när det är torrt. Hår som har blivit skadat kan inte acceptera en toner eller ytterligare hårfärg ordentligt, så fortsätt försiktigt.

9. Lag en ytterligare hårfärg över det tända håret. Läs anvisningarna på flaskan av hårfärgen du har valt och var säker på att du använder den lämpliga utvecklaren med den. Om du köpte hårfärgen i ett lådpaket kommer det att inkludera en lämplig utvecklare.

10.

Ljusa håret förbi det blekgula scenen med en toner om du vill ha blekblondin . Tonar arbetar genom att neutralisera oönskade färger i håret för att avbryta dem. Så om håret är blekgult skulle en violett toner användas för att uppnå vitt blont hår som gult och lila är motsatser på färghjulet. För att ta bort en orange nyans av hår, bör en blå toner användas som blå och orange är motsatta på färghjulet.

11.

Följ anvisningarna på förpackningen med Hårfärgen du har valt.

Blanda toner och utvecklare i ett 1: 1-förhållande och upprepa steg fem till sju med tonern.

Tips och varningar

  • Håret kan inte tändas förbi det blekgula scenet utan betydande skador. För att få en ljusare hårfärg kommer tonern att behöva användas.Krämare, utvecklare och en flaska av plastapplikation finns alla hos din lokala skönhetsbutik.
  • Att byta färg på naturligt svart hår kräver att man först lätta håret och lägger på den önskade hårfärgen på toppen. Alternativt kan en toner användas för att eliminera oönskade nyanser som finns efter lätta hår för att uppnå bleka färger som vit blondin. Försiktighet bör användas vid försök att byta svart hårfärg, eftersom lättnadsprocessen lätt kan skada håret.