Hur man främjar hårväxt för svarta kvinnor

 

Hur man främjar hårväxt för svarta kvinnor

1.

Håll hårbotten ren. Shampoo ditt hår och hårbotten med ett sulfatfritt schampo när det blir oljigt eller belagt med stylingprodukter. Oljan och produkterna kan täppa till dina porer. Sulfatfria schampon är inte hårda på håret och hårbotten. Skada inte hårbotten genom att skrapa med naglarna medan du shampooar håret. Använd i stället en mild cirkulär rörelse med fingertopparna för att öka blodcirkulationen i hårbotten.

2.

Lägg fukt i håret; torrt hår bryts lätt. Öka ditt vattenintag för att bygga upp fukt internt. Använd alltid en djup balsam efter shampooing. För bästa resultat täcker du håret med en plastlock och sitter under en hårtork med temperaturen inställd på Medium i 15 till 20 minuter. Värmen bidrar till att balsammen tränger in i håret.

3.

Hårsträngarna består huvudsakligen av protein, så använd en proteinbehandling på håret för att öka styrkan och förhindra brott . Utför en proteinbehandling varannan eller tre veckor på kemiskt rätat hår. Applicera ett ägg kan lägga till protein och stärka ditt hår. Blanda ett ägg med 1 msk. vatten och arbeta genom ditt hår. Täck ditt hår med en plastlock och skölj noggrant efter 15 till 20 minuter. Inte sitta under en hårtork med värme - det är inte lätt att tvätta förvrängt ägg från ditt hår.

4.

Komba håret med en sömlös breddad kam, eftersom sömlös kam inte snag och bryta ditt hår. Snyggt kammar drar ut håret när de kammar och avlägsnar.

5.

Öka tiden mellan dina kemiska relaxerapplikationer om du kemiskt räta ut ditt hår. Avkopplare som används felaktigt kan försvaga ditt hår och skada håret och hårbotten. Avlägsna alltid relaxen och tvätta alla kemikalier noga. Håll relaxen på den nya hårväxten bara. Du kanske vill ha en professionell stylist som utför alla kemiska tjänster.

6.

Trimma dina skadade ändar. Skadade och splittrade ändar kan röra upp din håraxel och orsaka brott. Förhindra dem genom att följa steg 1-5. När du har friska ändar, skydda dem från hårda väder och gnida mot grova tyger, som ull, genom att ha på sig en updo.

Tips och varningar

  • Om du bär hårväv eller flätar, se till att de inte är för snäva.
  • Använd alltid värmeskyddande stylingprodukt när du använder värmestylningsverktyg.
  • Det är en missuppfattning att svarta kvinnor inte kan odla håret långt. Frågan är faktiskt att behålla längden när den har vuxit. Shedding och bryta hår ger intrycket att ditt hår inte växer. Du kan undvika både avlivning och brott genom att använda lämplig vård.