Hur man handlar för skor

 

1.

Bestäm hur ofta och var dina framtida nya skor ska bäras. Det räcker med att säga att de flesta kvinnor inte tar hänsyn till detta när de går förbi en skoaffär. De spionerar helt enkelt ett trendigt par klackar i ett fönster och tänker omedelbart 'Jag' måste hitta något att bära med dem! ' Fråga dig själv om du letar efter skor på kontoret, för skojs skull eller vid speciella tillfällen. Om ditt jobb kräver att du står i långa perioder, eller om du går mycket, vill du ha en bekväm passform och en lägre häl. Om du köper skor för en sightseeingtur, kommer en gummisula att ge mer dragkraft än syntet eller läder.

Planera din skoutflykt till slutet av dagen snarare än det första på morgonen. Orsaken är att människa fötter svullnar lite när dagen går vidare. Skor som köptes så snart som affären öppnade sina dörrar kan klämma tårna när du släpper in dem för en kväll på stan.

Har dina fötter professionellt uppmätta av en säljare i affären. De flesta antar att när de slår vuxenlivet kommer deras skostorlek att skrivas för alltid i ålder. Ålder, viktökning eller förlust och graviditet påverkar emellertid alla storlekar på fötterna. Det är därför som det också är bra att göra en årlig 'skonrensning' av skor som du har haft för en länge sedan. Även om det var ditt favoritpar av heta rosa plattformar från 1970-talet och du har varit trovärdigt att hålla ut för deras retro-retur, är oddsen att de aldrig kommer att passa ganska som de gjorde när de var nya.

4.

Handla för din större fot. Symmetriskt som vi människor är, våra fötter är inte exakt lika stora som varandra. Tyvärr säljer skoaffärer sina varor med förväntan att de är. För att kompensera för detta, alltid be om att prova på stilar i större av dina två fotmått. Anledningen är att skon till den mindre foten kan tas in i en skoverkstad för att ha insatser tillagda för att göra den så bekväm som den andra.

5.

Köp skor med en blygsam häl (1/2 till 3/4 tum) istället för helt platt. Denna lilla höjd kommer att ge dina fötter mer båtstöd och lindra hälsbrist. Vid den andra änden av spektret, håll dig borta från klackar som är högre än 3 tum. Överdrivet långa skor skiftar din kroppsvikt till bollen på din fot och introducerar belastning på senor och muskler i bågen. Vidare klämmer de tårna in i tåboxen och kan resultera i smärtsamma blåsor, bunioner och corns. Höga klackar är naturligtvis också obehagliga och kan få dig att förlora din balans eller vrida din fotled.

6.

Gå runt skobutiken för att bestämma hur bekvämt skorna är innan du köper dem. Tånområdet bör vara bekvämt och låta dina tår vinkla lite. Om dina skor känner sig förlorade löper du risken att fötterna glider fram och tillbaka (vilket resulterar i ytairritation och fula hälsblåsor) eller går ut ur dem helt och förlorar din balans. Skon ska också ha en böjlig övre (skopans övre del) som böjer sig försiktigt när du rör dig, och inredningen ska ha tillräcklig dämpning i tå och hälsområden för att ta kontakt med hårda golv och cement.

Tips och varningar

  • Om du är på marknaden för robusta vandringsskor som kräver att du bär tjocka strumpor, ta strumporna med dig när du går på sko Lagra. De flesta människor glömmer det här eftersom promenaderna är antingen en impulsköp eller de har på sig tunnare strumpor (eller inga strumpor) när de gör inköp och därmed inte tar hänsyn till det extra skiktet som fyller på insidan av sko eller boot.
  • Har alltid fötterna mätta medan du står upp, inte medan du sitter ner.
  • Precis som kläder, är en storlek 7 sko inte Om du köper flera par skor i en resa och alla har en annan märkesform, försök varje par istället för att anta att den andra och den tredje kommer att passa exakt som den första .
  • Köp aldrig tätt skor med förväntan att de kommer att mjukna och lossna över tiden. Om de är smärtsamma att bära i skoaffären, blir de inte mindre, efter att du tagit dem hem.
  • Låt dig aldrig skjutas in för att köpa ett par skor som inte är perfekta. tålamod och gå vidare till nästa butik om du inte hittar ett passande par i den nuvarande.
  • De sötaste par skor i världen vann inte dina favoriter om de är för små eller för stora, eller de har klackar så höga att de äventyrar din balans och din säkerhet. Och nej, de gör inte poäng extra poäng bara för att du köpte dem på en fantastisk försäljning. Om du vill vara sko-savvy nästa gång du handlar för skor, läs vidare.