Hur man knyter en headwrap

 

1.

Observera att din halsduk är en rektangel med två korta sidor och två långa sidor.

2.

Sätt en av de korta sidorna av halsduken längs huvudets huvud, i ryggen, där den möter nacken, under ditt hår.

3.

Ta hörnen på den korta sidan av halsduken som ligger mot huvudets baksida runt på pannan och knyter ihop dem i hårlinjen.

4.

Ordna håret för att falla över tyget som nu rinner ner din rygg.

Samla sidorna av tyget, rinner ner i ryggen i en lång tunnel med ditt hår inuti det. Tunneln hänger fortfarande ner i ryggen i det här steget. Överlappa ena sidan av tyget över det andra med håret inuti för att dra åt tunneln.

6.

Håll tunneln i händerna och börja vrida den över och om igen tills hela tyget på tygtunneln är vridet så tätt att den blir snygg mot baksidan av ditt huvud. Var noga med att hålla tyget och håret på plats i tunnelformationen medan du vrider.

7.

Ta slut på tunneln som du har vridit runt fram av huvudet och ta det i huvudbandet som bildas av de två hörnen som är bundna ihop på pannan. Du kan stifta tyget tillsammans vid denna tidpunkt för ökad stabilitet, om så önskas.

Headwraps är ett bekvämt sätt att hålla håret under kontroll under otaliga aktiviteter. De är snygga och har använts för otaliga generationer i otaliga kulturer. Headwraps är också användbara för att täcka huvudet för att hålla huvudet kallt, förhindra solbränna i hårbotten, och de kan också användas som ersättning för peruker vid sjukdom eller medicinska biverkningar som leder till förlust av hår.